Grad Mostar sudjeluje u akciji „Solidarnost za Vukovar" financiranjem radova sanacije Mostarske i Hercegovačke ulice u gradu Vukovaru. Povodom završetka radova vrijednih 290.000 kuna i svečanog otvorenja u Vukovaru je 1. listopada boravilo izaslanstvo Mostara koje su predvodili gradonačelnik Ljubo Bešlić i predsjednik Gradskog vijeća Murat Ćorić.

Svečanost je održana zajedno s građanima navedenih ulica koji su za ovu prigodu željeli i osobno izraziti zahvalnost predstavnicima Mostara. Dužnu zahvalnost izrazili su i gradski čelnici Vukovara predvođeni gradonačelnikom Željkom Sabom i predsjednikom Gradskoga vijeća Tomislavom Džankom.

Izaslanstva Vukovara i Mostara održala su i sastanak u Uredu gradonačelnika na kojem su dogovoreni modeli daljnje prijateljske suradnje, a tijekom cjelodnevnog boravka zajednički su obišli Spomen dom hrvatskih branitelja na Trpinjskoj cesti, Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata Vukovar i Spomen dom i područje masovne grobnice Ovčara, gdje su poginulima odali počast polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća.

{gallery}vijesti/2011-10-01/01{/gallery}