×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /home/vukovar/public_html/images/stories/vijesti/2011-10-14/02
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/vijesti/2011-10-14/02

Gradonačelnik Vukovara Željko Sabo sa članovima vukovarskog izaslanstva susreo se u Solinu, tijekom održavanja tri međunarodne kulturološke turističke priredbe, sa Vukovarkom Dragicom Kljajić, majkom najmlađe žrtve iz Domovinskog rata u Vukovaru 1991. godine i suprugom poginulog hrvatskog branitelja.
Tragičan događaj za ovu obitelj dogodio se na Mitnici 18. listopada 1991. oko 14 sati kada je neprijateljska granata iznenada eksplodirala u trenutku kad je Pavo na rukama držao 6-mjesečnog Ivana. Za malog Ivana, rođenog 29. travnja 1991. godine, bio je to tragičan završetak tek započetog ljudskog života, a suprug Pavo s ozljedama završava na liječenju. Iz Borovo commerca odveden je s ostalim ranjenicima odakle mu se gubi trag sve do ekshumacije masovne grobnice na Farmi Lovas, između Borovo sela i Dalja, kada je identificiran.
Slijedili su vrlo teški dani, mjeseci i godine života za Dragicu, bivšu radnicu „Borova“, i njezinu preživjelu kći Ivanu. Danas su stanovnice Solina, gdje su pronašli svoj novi dom u stanu koji su dobili putem Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti. Na mjesnom groblju pokopale su supruga i sina, odnosno oca i brata. Na njihovom zajedničkom grobištu gradonačelnik Sabo danas je Pavi i Ivanu odao počast polaganjem vijenca i zapaljenom svijećom, što je supruga Dragica prihvatila kao čin iznimnog ohrabrenja za život koji je pred ovom skromnom i ponosnom obitelji.

{gallery}vijesti/2011-10-14/02{/gallery}