Izgradnjom prilazne ceste i boćališta u narednih šezdeset dana bit će ostvarena prva faza budućeg Sportskog centra na Trpinjskoj cesti koji će u konačnici sadržavati i terene za nogomet, košarku tenis te svlačionice.

-Cijeli projekt vrijedan je oko tri milijuna kuna, a prva faza koštat će 640.000 kuna od čega 400.000 kuna donira Primorsko-goranska županija u okviru akcije „Solidarnost za Vukovar", naglasio je gradonačelnik Vukovara Željko Sabo, koji je sa svojim zamjenikom Željkom Pinjuhom i suradnicima danas obišao mjesto budućih radova.

S obzirom na određene sumnje izvršena je i akcija pregleda minsko sumnjive površine dijela budućeg Sportskog centra, koju su bez naknade obavili pirotehničari tvrtke Munogos u suradnji s Hrvatsim centrom za razminiranje.

Javnim putem za izvođača radova I. faze odabrana je vinkovačka tvrtka Djelatnik d.o.o čiji je direktor Ivan Kujundžija naglasio da će djelatnici njegove tvrtke učiniti sve kako bi ispunili rok i Gradu Vukovaru predali na uporabu izgrađenu cestu i boćalište.

{gallery}vijesti/2011-10-17/03{/gallery}