Gradonačelnik Vukovara Željko Sabo i predsjednik Gradskoga vijeća Tomislav Džanak primili su danas organizatore i neke od sudionika međudržavnog okruglog stola „PRAVO DJECE U EUROPI JE I PRAVO NA OBRANU“ .
Međudržavni okrugli stol održava se u Domu hrvatskih branitelja u Vukovaru u organizaciji Udruge maloljetnih dragovoljaca Domovinskoga rata Hrvatske i Maloljetnih dragovoljaca Domovinskoga rata Hrvatske zajednice u Bosni i Hercegovini.
 Na prijemu u Uredu gradonačelnika uoči navedenog skupa bili su organizatori Damir Besednik i Enver Arnautović, predstavnici Udruge maloljetnih dragovoljaca Domovinskog rata Hrvatske, Branko Matošen, predsjednik Maloljetnih dragovoljaca Domovinskog rata Hrvatske zajednice u Bosni i Hercegovini, te sudionik okruglog stola Zukan Helez, ministar branitelja Federacije Bosne i Hercegovine, a jedan od važnijih sudionika je i predsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Živko Budimir.
Prema riječima Damira Besednika cilj ovog međudržavnog okruglog stola u organizaciji bivših najmlađih ratnika više naroda i više vjera iz prošlog rata devedesetih godina je ukazati sa kojim problemima se susreću djeca koja su rabljena kao vojnici u ratovima, ali i na nedefiniranost i propuste u Konvenciji o pravima djeteta.
-Kao produkt planiramo uputiti jedan prijedlog Ujedinjenim narodima vezan za poboljšanje zaštite djece kao mogući savjet i angažman edukativnog sadržaja za djecu koja su prošla iste traume u ratom zahvaćenim zonama diljem svijeta, na osnovi naših iskustava. Teme okruglog stola su: Ratnici koji nisu imali priliku birati, Sudjelovanje maloljetnika u ratu „Herojstvo ili zločin“, Konvencija o pravima djeteta i „Otpisani“ u zakonu – istaknuo je Damir Besednik, predsjednik Središnjice UMDDRH.
Nakon skupa delegacija iz Federacije Bosne i Hercegovine odala je počast žrtvama Vukovara u Domovinskom ratu na Memorijalnom groblju, a gradonačelnik Željko Sabo ih je zatim upoznao s aktualnom situacijom i najznačajnijim znamenitostima grada.

{gallery}vijesti/2011-10-20/03{/gallery}