×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: D:\web-privremeno\images\stories\vijesti\2011-10-20\03
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/vijesti/2011-10-20/03

Gradonačelnik Vukovara Željko Sabo i predsjednik Gradskoga vijeća Tomislav Džanak primili su danas organizatore i neke od sudionika međudržavnog okruglog stola „PRAVO DJECE U EUROPI JE I PRAVO NA OBRANU“ .
Međudržavni okrugli stol održava se u Domu hrvatskih branitelja u Vukovaru u organizaciji Udruge maloljetnih dragovoljaca Domovinskoga rata Hrvatske i Maloljetnih dragovoljaca Domovinskoga rata Hrvatske zajednice u Bosni i Hercegovini.
 Na prijemu u Uredu gradonačelnika uoči navedenog skupa bili su organizatori Damir Besednik i Enver Arnautović, predstavnici Udruge maloljetnih dragovoljaca Domovinskog rata Hrvatske, Branko Matošen, predsjednik Maloljetnih dragovoljaca Domovinskog rata Hrvatske zajednice u Bosni i Hercegovini, te sudionik okruglog stola Zukan Helez, ministar branitelja Federacije Bosne i Hercegovine, a jedan od važnijih sudionika je i predsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Živko Budimir.
Prema riječima Damira Besednika cilj ovog međudržavnog okruglog stola u organizaciji bivših najmlađih ratnika više naroda i više vjera iz prošlog rata devedesetih godina je ukazati sa kojim problemima se susreću djeca koja su rabljena kao vojnici u ratovima, ali i na nedefiniranost i propuste u Konvenciji o pravima djeteta.
-Kao produkt planiramo uputiti jedan prijedlog Ujedinjenim narodima vezan za poboljšanje zaštite djece kao mogući savjet i angažman edukativnog sadržaja za djecu koja su prošla iste traume u ratom zahvaćenim zonama diljem svijeta, na osnovi naših iskustava. Teme okruglog stola su: Ratnici koji nisu imali priliku birati, Sudjelovanje maloljetnika u ratu „Herojstvo ili zločin“, Konvencija o pravima djeteta i „Otpisani“ u zakonu – istaknuo je Damir Besednik, predsjednik Središnjice UMDDRH.
Nakon skupa delegacija iz Federacije Bosne i Hercegovine odala je počast žrtvama Vukovara u Domovinskom ratu na Memorijalnom groblju, a gradonačelnik Željko Sabo ih je zatim upoznao s aktualnom situacijom i najznačajnijim znamenitostima grada.

{gallery}vijesti/2011-10-20/03{/gallery}