Iz tiska je nedavno izašla monografija „Pravo na dom“ u kojoj su objavljeni tekstovi 44 autora, među njima i gradonačelnika Vukovara Željka Saboa, koji je danas primio primjerak monografije iz ruku urednika Branka Peka. Nazočni su bili i članovi uredništva Branko Čulo i Zvonimir Bilić te predsjednik ZPH –podružnica VSŽ Dragutin Glasnović.
Monografija »Pravo na dom« (360 str.) podijeljena je na devet tematskih poglavlja koja obrađuju samu agresiju na Republiku Hrvatsku, kao i razdoblje progonstva, ulogu međunarodne zajednice u rješavanju krize na prostoru bivše Jugoslavije, povratak prognanika i obnovu.
U monografiji su objavljeni tekstovi 44 autora, među kojima su Peter Galbraith, Carl Gustav Stroehm, Paul Jacques Klein, Bernard Kouchner, Cyrus Vance, Mate Granić, Hrvoje Kačić, Ante Nazor, Adalbert Rebić, Miroslav Tuđman , Jadranka Kosor. Fotografije koje prate tekstove ustupili su, među ostalim, Arhiv HRT-a, Zajednica povratnika Hrvatske, Arhiv zatočenika srpskih koncentracijskih logora Vukovar i Muzej Domovinskog rata.

{gallery}vijesti/2011-10-21/01{/gallery}