Predstavnici Grada Vukovara i Hypo Alpe-Adria-Banke danas su potpisali ugovor o poslovnoj suradnji čiji je cilj osiguravanje sredstava za isplatu novčanih darova novorođenčadi koja je rođena i ima prebivalište u Vukovaru. Ugovor su potpisali gradonačelnik Vukovara Željko Sabo i regionalni direktor Hypo banke Tomislav Šambić, u nazočnosti zamjenice gradonačelnika Danijele Stanković, pročelnice Upravnog odjela za društvene djelatnosti, zdravstvo, socijalnu skrb, branitelje i nacionalne manjine Dragice Holoker-Radumilo i ostalih predstavnika Hypo banke Martine Župan, Maria Mrvelja i Damira Spudića.
U želji da i na ovakav način pomogne roditeljima u trenucima kada im svaka pomoć mnogo znači Grad Vukovar je za svako novorođenče koje je rođeno i ima prebivalište u Vukovaru osigurao 1000 kuna jednokratne pomoći, a u slučaju da se roditelji odluče na djetetovo ime otvoriti štedni račun Hypo limač, Hypo banka će na račun djeteta uplatiti dodatnih 100 kuna.
„Grad Vukovar učinio je mnogo kako bi svojim stanovnicima svakodnevni život učinio boljim i ljepšim. Rođenje djeteta zasigurno je nezaboravan događaj za svakog roditelja, ali nemojmo zaboraviti i mnoge nove troškove s kojima se roditelji suočavaju. Upravo iz tog razloga smo odlučili našim sugrađanima olakšati situaciju u kojoj se nalaze i na ovaj način im taj najljepši trenutak učiniti još radosnijim i bezbrižnijim, a Hypo banci zahvaljujemo na sudjelovanju te potpori gradu i njegovim najmlađim građanima“, rekao je Željko Sabo, gradonačelnik Vukovara.
„Svojim uključenjem u ovu hvalevrijednu inicijativu grada Vukovara željeli smo pokazati i drugu stranu svoga poslovanja, onu u kojoj imamo sluha za potrebe društva te rado pomažemo svoje klijente i svoje zajednice. Svakom donacijom novorođenom Hypo limaču otvorit ćemo im vrata u svijet štednje te se nadamo kako ćemo time doprinijeti da nauče odgovorno postupati s novcem, ali i da će si i priuštiti nešto lijepo i korisno“, izjavio je Tomislav Šambić, regionalni direktor Hypo Alpe-Adria-Banke.
Hypo banka u Regiji Slavonije i Baranje posluje putem 25 poslovnica i 74 bankomata, a s Gradom Vukovarom veže je dugogodišnja uspješna poslovna suradnja kao i zajednički angažman u mnogim događajima humanitarnog i šireg društvenog značaja.

{gallery}vijesti/2011-10-20/04{/gallery}