Četvorica hrvatskih teniskih asova: Goran Ivanišević, Ivan Ljubičić, Marin Čilić i Ivan Dodig inicirali su humanitarno-športsku akciju Grand Slam Asova koju su zajedno u Vukovaru organizirali Grad Vukovar i Retern iz Osijeka. Sav prihod namijenjen je vukovarskoj djeci iz malog kluba „Golubići" i udruge za pomoć osobama s mentalnom retardacijom „Vukovarske iskrice" te za program „Asistenti u nastavi".

Športski dio programa održan je u Borovo naselju pred prepunom dvoranom. Iako bez ikakvog posebnog rezultatskog imperativa ostaje zabilježeno da je Ljubičić u skraćenom meču pobijedio Dodiga, a potom je Ivanišević slavio protiv Čilića. Tenisači su igrali na oduševljenje gledatelja, koji su pljeskom pozdravili svaki potez. Dominacija „ starijih" nastavila se i u meču parova u kojem su Ivanišević i Ljubičić bili bolji od Čilića i Dodiga.

„Nije lako igrati nakon silnih emocija koje smo doživjeli prijepodne obilazeći Vukovar i razgovarajući s Vukovacima. Došli smo pomoći onima kojima treba, gledatelji su nas podržali, Vukovarci fantastično primili, bila nam je velika čast ovdje igrati", rekao je nakon tenisa Goran Ivanišević.

Gradonačelnik Vukovara Željko Sabo, predsjednik Gradskoga vijeća Tomislav Džanak i zamjenica gradonačelnika Danijela Stanković primili su u prijepodnevnim satima Čilića, Ivaniševića, Ljubičića i Dodiga u gradskoj upravi. Vukovarski gradonačelnik je u razgovoru s tenisačima ocijenio kako je riječ o najvećem športskom događaju održanom u Vukovaru nakon Domovinskog rata te im zahvalio što su svojim dolaskom učinili veliku radost Vukovarcima. Četvoricu tenisača su u gradskoj vijećnici dočekala i djeca iz vukovarskih udruga Golubica i Vukovarske iskrice - kojima je i namijenjen prihod od prodaje ulaznica. Njima će zasigurno ovaj susret i događaj dugo ostati u pamćenju.

„Velika nam je čast biti u ovom posebnom, herojskom gradu i uveseliti Vukovarce, i mlade i stare, s našom teniskom ekshibicijom i pomoći hrabrim ovim majkama i djeci da im barem malo olakšamo život", izjavio je Ivanišević, izrazivši nadu da će sličnih akcija biti i više, te pozvao sve dobre ljude da pomognu djeci.

Zatim su Ivanišević, Ljubičić, Čilić i Dodig, u pratnji gradonačelnika i njegovih suradnika, položili vijence i upalili svijeće kod spomen-obilježja na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata, a svijeću su upalili i kod groba general - bojnika Blage Zadre. Obišli su i Spomen dom Ovčara te položili vijenac i zapalili svijeće kod masovne grobnice na Ovčari.

Najveća sućut hrabrim ljudima od „teniske obitelji" – upisali su u knjigu sjećanja nakon obilaska Spomen doma na Ovčari. Tenisači su bili prepuni dojmova, a Goran Ivanišević je još samo kratko dodao da bi posjet Vukovaru trebala biti školska obveza.

Gradonačelnik Željko Sabo prokomentirao je događaj riječima: „Ovo je prekrasan sportski i humanitarni događaj koji će se još danima prepričavati u našem gradu. Bila nam je čast ugostiti ovako velike sportaše i ljude. Hvala svima koji su pomogli da djeci s posebnim potrebama u gradu Vukovaru i njihovim roditeljima olakšamo život, što ćemo činiti i ubuduće".

{gallery}vijesti/2011-11-14/04{/gallery}