×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /home/vukovar/public_html/images/stories/vijesti/2011-12-13/02
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/vijesti/2011-12-13/02

Tijekom posjeta Vukovaru predsjednik Ivo Josipović se susreo s čelnicima Grada Vukovara i Vukovarsko-srijemske županije, građanima Vukovara, mladim sportašima i učenicima vukovarskih osnovnih škola, te posjetio tvornicu Anđelo d.o.o u Poduzetničkoj zoni „Priljevo“.
Posjet predsjednika RH Ive Josipovića Vukovaru započeo je sastankom u Uredu gradonačelnika na kojem je gradonačelnik grada Vukovara Željko Sabo sa suradnicima govorio o mogućnostima ulaganja u gospodarstvo ukazujući na problem mogućih investitora sa složenom administracijom na državnoj razini u vezi ulaganja,a posebno je istaknuta značajna uloga svih građana Vukovara tijekom procesa mirne reintegracije i željama da se posebnim projektom u gradu Vukovaru putem budućeg Centra za mir i nenasilje trajno sačuva vrijednost Vukovara u građenju mira nakon stravičnih ljudskih i svih drugih oblika stradanja i razaranja.
Predsjednik Ivo Josipović je zatim u pratnji domaćina prošetao središtem grada te u gradskoj kavani „Navis“ popio kavu s građanima.
U sportskoj dvorani u Borovu naselju , pred više od tisuću djece, predsjednik Republike Hrvatske nazočio je predstavljanju projekta "Odaberi sport", kojeg provode Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi, Ured za suzbijanje zlouporabe droge, Hrvatska olimpijska akademija, Udruga Pokret-aktivan i zdrav i Grad Vukovar s ciljem kontinuiranog vježbanja, zabavljanja i druženja mladih kako bi stekli pozitivnu naviku vježbanja od rane mladosti do duboke starosti usvajajući zdrave stilove života. U programu je sudjelovalo stotinu aktivnih sportaša grada Vukovara koji djeluju u sastavu brojnih sportskih klubova.
 Na kraju posjeta Vukovaru je obišao i izvozno orijentiranu tvornicu gornjih dijelova obuće „Anđelo“ d.o.o koja uspješno posluje, zapošljava 95 djelatnika, od kojih je čak 90 posto žena.

{gallery}vijesti/2011-12-13/02{/gallery}