Gradonačelnik Vukovara Željko Sabo i gradonačelnik grada Sarajeva Alija Behmen potpisali su 9. prosinca 2011. Sporazum o suradnji u namjeri razvijanja prijateljskih odnosa i suradnje među svojim građanima. Svečani čin potpisivanja održan je u Gradskoj vijećnici Grada Vukovara. U izaslanstvu Grada Sarajeva nalazili su se i Željko Ler, predsjednik Gradskog vijeća, Tatjana Ljujić-Mijatović, zamjenica predsjednika Gradskog vijeća i Milorad Kojović sekretar Gradske uprave, a od strane Grada Vukovara predsjednik Gradskog vijeća Tomislav Džanak, potpredsjednici Gradskog vijeća Goran Bošnjak i Mile Ivković, zamjenici gradonačelnika Danijela Stanković i Željko Pinjuh, te ravnatelji gradskih ustanova u kulturi, ravnateljice dječjih vrtića, direktori gradskih tvrtki i prodekan Veleučilišta Lavoslav Ružička.
Predsjednici Gradskih vijeća Sarajeva i Vukovara istaknuli su zajedništvo vijećnika kod donošenja odluka i usvajanja prijedloga gradonačelnika o uspostavljanju međusobne suradnje, a zatim su gradonačelnici Behmen i Sabo najavili kako će poticati da se vrlo brzo i konkretnim projektima potvrde i osnaže prijateljski odnosi. Najviši predstavnici dva grada, koja dijele istu tragičnu sudbinu u nedavnim ratovima, naglasili su i da nadalje žele raditi na stvaranju bolje budućnosti za svoje građane te da je potpisani sporazum, među ostalim, od značajne važnosti u očuvanju mira i suradnje u regiji. Također, najavljeno je kako će se grad Sarajevo pridružiti već brojnim gradovima uključivanjem u akciju „Solidarnost za Vukovar“, a prijedlog samog projekta dati će Grad Vukovar.U pratnji domaćina, izaslanstvo grada Sarajeva je tijekom posjeta Vukovaru odalo počast žrtvama polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na spomen obilježjima Memorijalnog groblja i masovne grobnice Ovčara, a zatim su posjetili Spomen dom Ovčara, Veleučilište Lavoslav Ružička, Gradski muzej, rodnu kuću nobelovca Lavoslava Ružičke i Hrvatski dom.
Tekst Sporazuma:
Gradovi će se zalagati za daljnje jačanje prijateljstva i unapređivanje međusobne suradnje na svim područjima od interesa za građane Sarajeva i Vukovara.
Gradovi će razmjenjivati informacije i iskustva na područjima djelovanja u okviru nadležnosti gradske uprave: lokalna samouprava, kultura, obrazovanje, znanost i istraživanje, informatika, turizam, pitanja mladih, zdravstvo i socijalna politika, gradske javne službe, zaštita i očuvanje kulturnog naslijeđa, zaštita okoliša, strategija razvoja malih i srednjih poduzeća, međunarodni odnosi, sport i druga područja od međusobnog interesa za naše gradove.
Gradovi će surađivati na razini gradskih vijeća, gradonačelnika i gradskih uprava, te razmjenjivati iskustva u funkcioniranju gradskih organa, na svim područjima djelovanja, u našim gradovima.
 Gradovi će na razini gradskih uprava posebno podržavati suradnju visokoškolskih ustanova u formi razmjene profesora i studenata, te u formi razmjene informacija.
Gradovi će u okviru svojih mogućnosti i nadležnosti podržavati aktivnosti poslovnih subjekata u Sarajevu i Vukovaru s ciljem razvitka turističke, poduzetničke, trgovinske i sajamske suradnje.
Gradovi izražavaju želju da poticanjem suradnje i međusobnih prijateljskih veza doprinesu osiguranju i očuvanju mira i suradnje u regiji, te će, u tu svrhu, razmjenjivati informacije i usklađivati aktivnosti na široj međunarodnoj razini.

{gallery}vijesti/2011-12-09/03{/gallery}