U srijedu, 29. veljače 2012. godine, u Zagrebu je održana godišnja Skupština Udruge gradova u Republici Hrvatskoj. U ime Grada Vukovara u radu Skupštine sudjelovao je gradonačelnik Željko Sabo, koji istodobno obnaša i funkciju jednog od dva potpredsjednika Udruge gradova RH.

Na dnevnom redu Skupštine bio je Izvještaj o radu i financijskom poslovanju Udruge u 2011. godini, kao i plan rada i financijski plan za 2012. godinu. Sve predložene odluke i izvješća jednoglasno su usvojena.

Prema riječima gradonačelnika i potpredsjednika Udruge gradova Željka Saboa posebna tema sjednice bile su izmjene u sustavu poreza na dohodak i njihov utjecaj na gradske proračune kao i problemi u nekim lokalnim sredinama zbog mogućeg smanjenja njihovih proračunskih sredstava.

Jučer je održana i sjednica Skupštine Saveza Udruge gradova i Udruge općina na kojoj je u radnom dijelu usvojen Statut Koordinacije lokalne samouprave u Republici Hrvatskoj radi boljeg i kvalitetnijeg rješavanja problema i zajedničkih interesa. Koordinaciju čine 20 predstavnika općina i 21 predstavnik gradova u Republici Hrvatskoj, a među članovima se nalazi i gradonačelnik Vukovara.

U tematskom dijelu sjednice skupu su se obratili potpredsjednik Vlade RH i ministar regionalnog razvoja i fondova EU Branko Grčić, ministar financija Slavko Linić i ministar uprave Arsen Bauk.

-Predstavnici Vlade Republike Hrvatske izrazili su želju za jednim partnerskim odnosom te ukazali na svu problematiku s naglaskom na zaduženost hrvatske države. Stoga se u 2012. godini moramo svi ponašati vrlo racionalno. No, ipak, predstavnici Vlade RH očekuju da će planirani investicijski programi u 2012. i 2013. godini trenutačnu situaciju znatno popraviti. Otvaranjem investicija doći će do novog zapošljavanja i stvaranja dodatnih prihoda u našem proračunu. Također, naglašeno je da trebamo svi zajedno izraditi projekte koje ćemo kandidirati za fondove koje na pruža Europska unija - rekao je nakon održanih sjednica Željko Sabo, gradonačelnik Vukovara i potpredsjednik Udruge gradova u Republici Hrvatskoj.