Na jučerašnjoj sjednici Vlade Republike Hrvatske kao novi član Upravnog odbora Fonda hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata imenovan je gradonačelnik Vukovara i saborski zastupnik Željko Sabo dok je kao novi član Upravnog odbora Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara imenovan zamjenik gradonačelnika Željko Pinjuh.

Na sjednici Vlade RH, prije navedenih imenovanja, uz dobiveno pozitivno mišljenje Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom, razriješen je Božidar Pankretić, dosadašnji predsjednik Upravnog odbora Fonda za obnovu i razvoj Grada Vukovara te članovi Petar Mlinarić i Damir Barna. Ministar regionalnog razvoja i fondova EU Branko Grčić novi je predsjednik Upravnog odbora Fonda, a Venko Ćurlin i Željko Pinjuh novoimenovani su članovi.

Također, Vlada je smijenila Upravni odbor Fonda hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata te je za novog predsjednika Upravnog odbora po položaju imenovan ministar Predrag Matić, dok su novi članovi Željko Sabo, Ivo Milatić, Branko Borković, Josip Klem, Ivica Arbanas i Ivica Tolić.