×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /home/vukovar/public_html/images/stories/2012/03/17/01
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/2012/03/17/01

Grad Vukovar i gradonačelnik Željko Sabo povodom nadolazećeg blagdana Uskrsa darivali prigodni koncert u crkvi sv. Filipa i Jakova na kojem su Vukovarke i Vukovarci uživali u izvedbi solista, zbora i orkestra HNK Osijek i posebnih gostiju Katedralnog oratorijskog zbora Mostar.

Mala uskrsna turneja i projekt glazbenika iz Osijeka i Mostara predstavljeni su tijekom tri večeri u sakralnim prostorima u Đakovu (16. 03.), Vukovaru (17. 03.) i Osijeku (18.03.).

Uoči izvedbe veličanstvenog djela „Requiem" W.A. Mozarta gvardijanu vukovarskom Gordanu Propadalu i nazočnima u crkvi sv. Filipa i Jakova obratio se biranim riječima zborovođa Katedralnog oratorijskog zbora Mostar Dragan Filipović, koji je u ime gradonačelnika Mostara Ljube Bešlića gradonačelniku Vukovara uručio monografiju Grada Mostara, na što je gradonačelnik Željko Sabo uzvratio najavom skorog potpisivanja Sporazuma o prijateljstvu i suradnji između ova dva grada, te prigodnim darovima koji će zasigurno biti podsjetnik na gostovanje i nastup u Vukovaru.

Uslijedio je zatim i glavni dio priče, vokalno-instrumentalno djelo koje će dugo pamtiti svi koji su ga doživjeli te subotnje večeri u Vukovaru. Oduševljenje publike izraženo je dugim pljeskom i ovacijama.

{gallery}2012/03/17/01{/gallery}