×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /home/vukovar/public_html/images/stories/2012/04/19/01
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/2012/04/19/01

Pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede u Vukovaru se održava dvodnevni 8. Međunarodni gospodarsko-znanstveni skup „Riba Hrvatske-Jedi što vrijedi". Skup se održava 19. i 20. travnja u vukovarskom hotelu „Lav" u organizaciji Hrvatske gospodarske komore i Veleučilišta Lavoslav Ružička u Vukovaru. Sudionike skupa na otvorenju pozdravio je u ime gradonačelnika Grada Vukovara Željka Saboa njegov zamjenik Željko Pinjuh.

Prema navodima organizatora ovaj tradicionalni gospodarsko-znanstveni skup obuhvaća novosti u uzgojnim metodama, zaštiti zdravlja riba, zaštiti okoliša i endemskih vrsta riba, a ove godine i inovacije u hranidbi riba koje mogu pridonijeti povećanju nutritivnih i protektivnih vrijednosti i kvalitete ribljeg mesa, što uz druge kvalitativne čimbenike koji odlikuju riblje meso treba pridonijeti popularizaciji korištenja i povećanju konzumacije ribljeg mesa iz domaćeg uzgoja u Hrvatskoj, ali i povećanju izvoza proizvedene ribe u Republici Hrvatskoj. 8. Međunarodni gospodarsko-znanstveni skup o ribarstvu podupire projekt marketinške promocije proizvoda hrvatskog ribarstva „Riba Hrvatske-Jedi što vrijedi" koji su u svrhu promocije hrvatskih proizvoda ribarstva iz ulova, uzgoja i prerade pokrenuli Ministarstvo poljoprivrede, Hrvatska gospodarska komora i Hrvatska obrtnička komora.

U okviru akcije Ministarstva poljoprivrede, Hrvatske gospodarske komore i Hrvatske obrtničke komore „Riba Hrvatske – jedi što vrijedi" prikupljeno je 50.000 kuna koje su danas na 8. Međunarodnom gospodarsko-znanstvenom skupu o ribarstvu održanom u Vukovaru donirane Dječjem Vrtiću Vukovar 1. Na vrijednoj se donaciji zahvalila ravnateljica vrtića Dubravka Sabo koja je istaknula kako će novac upotrijebiti za nabavu didakte i sredstava za rad s djecom.

{gallery}2012/04/19/01{/gallery}