Pedesetak članova Udruge hrvatski vitezovi-ratni veterani 1991. Zagrebačke županije stigli su sa članovima svojih obitelji 19. svibnja u Vukovar kako bi ponovno obišli sva povijesna mjesta vezana za vukovarsku bitku 1991. godine.

Cjelodnevni program započeo je prijemom gradonačelnika Vukovara Željka Sabe u Gradskoj vijećnici Vukovar. Predsjednik udruge Drago Krpanić predao je ovom prigodom novu donaciju igračaka, slatkiša i CD-a za djecu Vukovara, što će biti proslijeđeno na radost polaznika dječjih vrtića Vukovar 1 i 2.

Hrvatskim vitezovima – ratnim veteranima 1991. Zagrebačke županije ovo nije prvi susret s Vukovarom kao niti prva donacija. Naime, prigodom prve posjete 2009. godine i predstavljanja projekta gradonačelnika Saboa „Solidarnost za Vukovar" čelnici ove udruge pokrenuli su svoju akciju „Srce za Vukovar" s ciljem prikupljanja donacija koje su namijenili mladim Vukovarcima. Od tada su u Vukovar dolazili svake godine s novim donacijama, uglavnom se radilo o školskim klupama, stolicama, pločama, glazbenim CD-e, knjigama za lektiru i slatkišima.

{gallery}2012/05/19/01{/gallery}