Izaslanstvo Istarske županije nalazi se u dvodnevnoj posjeti Vukovarsko-srijemskoj županiji. Izaslanstvo predvodi Ivan Jakovčić, župan, u čijoj se pratnji nalaze i gradonačelnik Pule Boris Miletić, gradonačelnik Novigrada Anteo Milos, gradonačelnik Buzeta Valter Flego, gradonačelnik Buja Edi Andreašić, gradonačelnik Vodnjana Klaudio Vitasović i pročelnik Kabineta župana Miodrag Čerina.

Tijekom boravka u Vukovaru primio ih je gradonačelnik Željko Sabo sa suradnicima: zamjenicima Željkom Pinjuhom, Danijelom Stanković i Dejanom Drakulićem te dopredsjednicima Gradskoga vijeća Goranom Bošnjakom i Milom Ivkovićem.

Nakon prijema u Uredu gradonačelnika slijedio je obilazak Turističkim vlakićem Istarske ulice u čiju je obnovu Istarska županija uložila 1.230.000,00 kuna. Gradonačelnik Vukovara Željko Sabo izrazio je zahvalnost čelnicima i građanima Istre na uključivanju u akciju „Solidarnost za Vukovar" obnovom Istarske ulice što je uz obnovu osnovne škole Antuna Bauera u Vukovaru još jedan projekt kojim se na djelu dokazuje kako je Vukovar u srcima mnogih, te najavio radnje kojima će gradovi Vukovar i Pula potpisati Sporazum o prijateljstvu i suradnji. Župan Ivan Jakovčić je još jedanput izrazio poštovanje prema Vukovaru i posebno istaknuo da samo iskrena solidarnost nešto vrijedi, jer riječi su važne, ali najbolje govore djela. „Građani Istarske ulice imat će našu Istru uvijek u srcu, a suradnju ćemo nastaviti i dalje. Kao spomen želimo ovdje postaviti i jednu skulpturu kao simbol Istre koja će nas sve skupa zauvijek podsjećati na učinjeno i našu čvrstu povezanost" – rekao je župan Istarske županije.

Gradonačelnik Sabo i župan Jakovčić sa suradnicima zatim su obišli park šumu i Eko-etno centar Adica te sudjelovali na svečanosti obilježavanja 14. obljetnice povratka Gradskog muzeja u Vukovar i završnoj manifestaciji „Nebo nad Vukovarom", koju je u obnovljenom dvorcu Eltz otvorio gradonačelnik grada Vukovara.

{gallery}2012/05/27/01{/gallery}