×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /home/vukovar/public_html/images/stories/2012/05/27/01
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/2012/05/27/01

Izaslanstvo Istarske županije nalazi se u dvodnevnoj posjeti Vukovarsko-srijemskoj županiji. Izaslanstvo predvodi Ivan Jakovčić, župan, u čijoj se pratnji nalaze i gradonačelnik Pule Boris Miletić, gradonačelnik Novigrada Anteo Milos, gradonačelnik Buzeta Valter Flego, gradonačelnik Buja Edi Andreašić, gradonačelnik Vodnjana Klaudio Vitasović i pročelnik Kabineta župana Miodrag Čerina.

Tijekom boravka u Vukovaru primio ih je gradonačelnik Željko Sabo sa suradnicima: zamjenicima Željkom Pinjuhom, Danijelom Stanković i Dejanom Drakulićem te dopredsjednicima Gradskoga vijeća Goranom Bošnjakom i Milom Ivkovićem.

Nakon prijema u Uredu gradonačelnika slijedio je obilazak Turističkim vlakićem Istarske ulice u čiju je obnovu Istarska županija uložila 1.230.000,00 kuna. Gradonačelnik Vukovara Željko Sabo izrazio je zahvalnost čelnicima i građanima Istre na uključivanju u akciju „Solidarnost za Vukovar" obnovom Istarske ulice što je uz obnovu osnovne škole Antuna Bauera u Vukovaru još jedan projekt kojim se na djelu dokazuje kako je Vukovar u srcima mnogih, te najavio radnje kojima će gradovi Vukovar i Pula potpisati Sporazum o prijateljstvu i suradnji. Župan Ivan Jakovčić je još jedanput izrazio poštovanje prema Vukovaru i posebno istaknuo da samo iskrena solidarnost nešto vrijedi, jer riječi su važne, ali najbolje govore djela. „Građani Istarske ulice imat će našu Istru uvijek u srcu, a suradnju ćemo nastaviti i dalje. Kao spomen želimo ovdje postaviti i jednu skulpturu kao simbol Istre koja će nas sve skupa zauvijek podsjećati na učinjeno i našu čvrstu povezanost" – rekao je župan Istarske županije.

Gradonačelnik Sabo i župan Jakovčić sa suradnicima zatim su obišli park šumu i Eko-etno centar Adica te sudjelovali na svečanosti obilježavanja 14. obljetnice povratka Gradskog muzeja u Vukovar i završnoj manifestaciji „Nebo nad Vukovarom", koju je u obnovljenom dvorcu Eltz otvorio gradonačelnik grada Vukovara.

{gallery}2012/05/27/01{/gallery}