×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /home/vukovar/public_html/images/stories/2012/06/01/03
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/2012/06/01/03

Prigodom prošlotjednog potpisivanja Sporazuma o prijateljstvu i suradnji između gradova Vukovara i Mostara dogovorena je posjeta maturanata Ekonomske škole Joze Martinovića iz Mostara gradu Vukovaru.

Na poziv gradonačelnika Vukovara Željka Sabe u dvodnevni posjet Vukovaru stigli su danas 72 učenice i učenika, 4 profesora, te ravnateljica škole Ljiljana Šain.

Na prijemu u Gradskoj vijećnici Vukovara goste iz prijateljskog Mostara primili su zamjenica gradonačelnika Danijela Stanković i predsjednik Gradskoga vijeća Tomislav Džanak, u nazočnosti dopredsjednika Gradskoga vijeća Mile Ivkovića, člana odbora za međugradsku i međunarodnu suradnju Robeta Rapana i savjetnika za graditeljstvo i komunalnu infrastrukturu Dražena Čuliga, koji su bili članovi delegacije Grada Vukovara na potpisivanju sporazuma u Mostaru 25. svibnja 2012. godine.

Kao znak zahvalnosti za dolazak u Vukovar maturanti iz Mostara uručili su zamjenici gradonačelnika Danijeli Stanković 2.500 kuna od prodaje tombole na svojoj maturalnoj zabavi. Pošto su im gradonačelnici Vukovara i Mostara osigurali posjet i boravak u Vukovaru učenice i učenici Srednje ekonomske škole odlučili su prikupljeni novac donirati Gradu Vukovaru. Sredstva će biti uplaćena na poseban račun projekta „Asistent u nastavi".

Gosti iz Mostara su tijekom drugog dana svog posjeta upoznali povijest grada Vukovara s posebnim naglaskom na Domovinski rat, ali i njegovu sadašnjost kao i mogućnosti razvoja u budućnosti.

Na obiteljskom imanju „Dunavski raj" Mostarci su kušali poznati slavonski čobanac i uživali u rekreacijskom jahanju. Ravnateljica Srednje ekonomske škole Joze Matinovića Ljiljana Šain srdačno je zahvalila gradonačelniku Željku Sabou na srdačnom gostoprimstvu, a zatim je prije samog odlaska iz Vukovara slijedio obilazak Mostarske i Hercegovačke ulice.

{gallery}2012/06/01/03{/gallery}