×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /home/vukovar/public_html/images/stories/2012/06/25/01
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/2012/06/25/01

Danas slavimo dan kada je Hrvatski sabor donio Ustavnu odluku o suverenosti i samostalnosti Republike Hrvatske. Sabor je 25. lipnja 1991. pokrenuo postupak razdruživanja od ostalih jugoslavenskih republika, a taj povijesni datum danas se slavi kao Dan državnosti i državni je praznik. Tu povijesnu odluku Sabor je donio na temelju plebiscitarne volje hrvatskih građana iskazane na referendumu 19. svibnja 1991.

Povodom Dana državnosti Republike Hrvatske na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata grada Vukovara u 9 sati odana je počast poginulim za Domovinu polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća. Počast su odala izaslanstva Vukovarsko-srijemske županije, Grada Vukovara, Policije i Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Vukovarsko-srijemske županije i Grada Vukovara. U izaslanstvu Grada Vukovara nalazili su se gradonačelnik Željko Sabo, predsjednik Gradskoga vijeća Tomislav Džanak, zamjenik gradonačelnika Željko Pinjuh i dopredsjednici Gradskoga vijeća Goran Bošnjak i Mile Ivković.

U crkvi sv. Filipa i Jakova zatim je služena Misa za Domovinu, a u okviru proslave Dana državnosti u Vukovaru pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića u večernjim satima održat će se i koncert Parnog valjka na nogometnom stadionu u Borovu naselju.

{gallery}2012/06/25/01{/gallery}