×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /home/vukovar/public_html/images/stories/2012/07/18/01
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/2012/07/18/01

Gradonačelnik japanskog Nagasakija Tomihisa Tue zahvalio je gradonačelniku Vukovara Željku Sabi za pomoć i suradnju u ostvarivanju projekta postavljanja Kamena mira iz Hirošime i opeke s katedrale Urakami iz Nagasakija u temelje budućeg Centra za mir Vukovar.

Podsjećamo, u nazočnosti predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića veleposlanik Japana Masaru Tsuji je na prigodnoj ceremoniji 5. lipnja ove godine predao gradonačelniku Vukovara Kamen mira iz Hirošime i opeku iz Nagasakija, koji su privremeno izloženi u Gradskom muzeju Vukovar do postavljanja u temelje budućeg Centra za mir Vukovar.

„Kako sam upoznat, Vukovar je grad koji je pretrpio najveću štetu tijekom rata za nezavisnost. Hirošima i Nagasaki su dva grada koja su pretrpjela razarajuću štetu od atomskog bombardiranja. Postavljanje Kamena za mir u Vašem gradu, iz ova dva grada koja su bombardirana, šalje poruku svijetu – Nikad više ne smijemo uzrokovati rat! Kao član udruge Gradonačelnici za mir, Grad Nagasaki će zajedno s drugim gradovima, uključujući i Vukovar, nastaviti naporno raditi da bi se ostvarila ideja svijeta bez nuklearnog oružja" – napisao je gradonačelnik Nagasakija u pismu gradonačelniku Vukovara.

Gradonačelnik Nagasakija Tomihisa Tue posjetio je Hrvatsku ove godine prvi puta i ostao impresioniran ljepotom hrvatskih područja te posebno odlučnim naporima cijele zemlje da promiče svjetski mir, poglavito ako se uzme u obzir hrvatska ratna povijest.

{gallery}2012/07/18/01{/gallery}