×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /home/vukovar/public_html/images/stories/2012/07/19/02
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/2012/07/19/02

Grad Vukovar je danas posjetila delegacija Sirijskog Nacionalnog vijeća koju je predvodio dr. Jamal Assad, dugogodišnji aktivist i lider sirijske oporbe u Hrvatskoj. U pratnji Assada još su se nalazili dr. Suhel Osman, Mg. Rizk Rizk i dr. Mohamed Samer Chammae, ugledni Sirijci koji dugi niz godina žive u Hrvatskoj i vrlo dobro poznaju borbu hrvatskog naroda za svoju nezavisnost i slobodu.

Na početku posjeta gradu Vukovaru delegaciju SNV-a primio je u svom uredu gradonačelnik Željko Sabo sa svojim zamjenikom Željkom Pinjuhom. Tijekom razgovora dr. Jamal Assad je predstavio „Sirijsko Nacionalno vijeće" kao krovnu organizaciju cjelokupne sirijske oporbe u svijetu koja okuplja široku demokratsku frontu različitih političkih grupa, socijalnih slojeva, vjerskih i svjetonazorskih orijentacija i koja u ovom trenutku vođenja krvavog građanskog rata u Siriji skreće pozornost javnosti na tamošnje dramatične(ne) prilike. S obzirom na posebno tešku situaciju u gradu Homsu i njegovom izrastanju u simbol sirijske borbe za demokraciju, izaslanstvo Sirijskog nacionalnog vijeća iniciralo je uspostavu prijateljskih odnosa sa gradom Vukovarom, simbolom otpora u hrvatskom Domovinskom ratu.

-Inicijativa ima plodno tlo u našem gradu. Iskreno se nadam da će vrlo brzo i u Siriji zavladati mir, a u tom slučaju imamo bogata iskustva koja se mogu iskoristiti u svim dijelovima svijeta, pa tako i u Siriji - naglasio je Željko Sabo, kao gradonačelnik Vukovara i član svjetskog udruženja Gradonačelnici za mir.

Delegacija SNV-a završila je svoj posjet Vukovaru obilaskom Spomen doma i masovne grobnice na Ovčari, gdje su na spomen-obilježje položili vijenac i poklonili se žrtvama iz Domovinskog rata.

{gallery}2012/07/19/02{/gallery}