×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /home/vukovar/public_html/images/stories/2012/08/02/01
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/2012/08/02/01

Nekadašnji svjetski prvak i jedan od najvećih šahista svih vremena Gari Kasparov na splitskim Prokurativama odigrao je humanitarnu šahovsku simultanku na 20 ploča na kojoj su nastupile mnoge poznate ličnosti iz društvenog i javnog života.

Nasuprot šahovskog velikana sjeli su, između ostalih, vukovarski i kaštelanski gradonačelnici Željko Sabo i Josip Berket , izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Igor Štimac, alpinist Stipe Božić, bivši boksač i olimpijac Damir Škaro. Kasparovu su se suprostavili i kadetski šahovski prvaci Dalmacije Luka Šarić i Ivan Vranković, a najmlađi protivnik mu je bio Filip Vučić, učenik drugog razreda osnovne škole, a pažnju okupljenih Splićana i gostiju privukli su pjevačica Severina Vučković i njen suprug, koji su udruženim snagama igrali protiv šahovskog velemajstora. Kasparov je pobijedio na svim pločama, a zadnji je poražen mladi Ivan Vranković.

{gallery}2012/08/02/01{/gallery}