×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /home/vukovar/public_html/images/stories/2012/08/14/06
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/2012/08/14/06

Veslač Damir Martin i rukometaš Damir Bičanić su na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. svojim istaknutim nastupima doprinijeli osvajanju srebrne medalje četverca na pariće u veslanju i brončane medalje Hrvatske rukometne reprezentacije. Osim što su sjajno predstavljali našu Domovinu, zahvaljujući upravo ovom dvojcu nadarenih mladih ljudi i sjajnih sportaša cijeli svijet dobio je prigodu

čuti i za Vukovar zbog toga što su život ugledali upravo u gradu na Dunavu.

Damir Bičanić rođen je 29. lipnja 1985. a Damir Martin 14. srpnja 1988. godine i svoje karijere su zbog ratnih događanja u Vukovaru započeli graditi u progonstvu, Bičanić u rukometnom Umagu dok je Martin sve tajne veslanja učio u Zagrebu. Vremenom su počeli ostvarivati sve zapaženije rezultate i sakupljati najviša odličja na europskim i svjetskim natjecanjima. Medalje sa Olimpijskih igara posljednja su, ali ne i zadnja riječ u sportskim uspjesima Bičanića i Martina.

Gradonačelnik Vukovara Željko Sabo upriličio je povodom njihovih posljednjih velikih uspjeha svečani prijem za Martina i Bičanića, koji je s osobitim zadovoljstvom uveličao i ministar branitelja Predrag Matić-Fred.

Kao znak posebnog priznanja za ostvarene rezultate u Londonu gradonačelnik Željko Sabo uručio je osvajačima olimpijskih medalja priznanje „Vukovarsko svjetlo slobode" sa željom da mladi sportaši grada Vukovara pronađu u Martinu i Bičaniću svijetli primjer i uzor kako uspjeti u životu unatoč svim nedaćama koje su pratile i njihove kao i mnoge vukovarske obitelji. Ministar branitelja Predrag Matić-Fred je istaknuo kako grad Vukovar od grada ratnih heroja nakon dvadeset godina sve više postaje grad sportskih heroja.

Vidno uzbuđeni Damir Martin i Damir Bičanić su izrazili svoju zahvalnost što im je ukazana čast primiti „Vukovarsko svjetlo slobode" u gradu koji s ponosom nose u srcu gdje god nastupali, te najavili da u vremenu koje dolazi od njih možemo očekivati još mnogo sportske radosti.

{gallery}2012/08/14/06{/gallery}