Gradonačelnik Vukovara Željko Sabo primio je danas članove Kulturno-športskog društva Rakitno, iz susjedne nam Bosne i Hercegovine. KŠD Rakitno ove krajeve posjetilo je povodom jučer održanih Vinkovačkih jeseni, u vodstvu predsjednika društva Žarka Romića Džaje.

Gradonačelnik Sabo je gostima iznio kratku povijest grada, trenutačno stanje kao i planove za razvoj Vukovara, te život mladih u njemu. Susret je prošao u vrlo prijateljskom raspoloženju, a članovi su svoj posjet gradu završili obilaskom Spomen doma i mjesta masovne grobnice Ovčara i Vukovarske bolnice.

KŠD „Rakitno" je osnovano 2001.godine, te se može pohvaliti raznim uspjesima. Sve aktivnosti društva počivaju na volonterskom radu, što znači da voditelj društva i svi ostali članovi rade nesebično bez ikakve naknade. Društvo sebi postavlja određene ciljeve,a kao jedan od najvažnijih je ulaganje u znanje kroz osuvremenjivanje osnovne škole u Poklečanima. Djelujući u tom smjeru društvo 2009. godine pokreće novi ambiciozni program stipendiranja rakitskih studenta pod nazivom „Rukom za ruku". Krajem 2010. godine pokrenuli su dvije nove sekcije:folklornu i ekološku. Folklorna sekcija broji oko 130, a ekološka 15 članova.

{gallery}2012/09/17/05{/gallery}