×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: D:\web-privremeno\images\stories\2012\09\17\06
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/2012/09/17/06

Dvadesetak građanki i građana većeg dijela ulice Augusta Cesarca, iza vojarne „204. Vukovarska brigada", nakon zahtjeva za sastankom brzo su dobili prigodu u svojoj sredini iznositi probleme i poteškoće s kojima se svakodnevno susreću. Gradonačelnik Željko Sabo došao je među sugrađane u društvu Milice Zebec, direktorice Vodovoda grada Vukovara, Igora Tomića rukovoditelja odvodnje u istoj gradskoj tvrtci i Dražena Čuliga, višeg stručnog suradnika za graditeljstvo.

Inicijatori sastanka iznijeli su niz pitanja o neriješenoj kanalizacijskoj mreži, sanaciji najkritičnijih rupa na cesti, nedostatku javne rasvjete te nizu drugih problema.

-Projekt odvodnje za ulicu Augusta Cesarca je gotov, riješeni su imovinsko-pravni odnosi i taj projekt izgradnje nalazi se u okviru Projekta IPA Vukovar, vrijednom 52 milijuna EUR-a, čime će se izgraditi kanalizacija na području Vukovara i u onim dijelovima grada koji je do sada nisu imali. Osim kanalizacije, gradit će se i nova vodosprema, jer vodotoranj više nije i neće biti u funkciji, te uređaj za pročišćavanje. Vrlo je izvjesno da će iduće godine krenuti radovi za izgradnju kanalizacije. Moram naglasiti činjenicu da je grad Vukovar, uz gradove Osijek i Čakovec, trenutačno najspremniji u povlačenju sredstava iz pretpristupnih fondova EU. Iako se cijeli projekt IPA Vukovar odvija već dvije godine, što će nekome izgledati jako dugo, dobri poznavatelji problematike znati će da se radi o vrlo kratkom razdoblju i da smo zajedno s gradonačelnikom i gradskom upravom morali uložiti puno truda i rada kako bi stigli do ove faze – rekla je direktorica Vodovoda grada Vukovara Milica Zebec, što je zadovoljilo nazočne građane.

Gradonačelnik Vukovara Željko Sabo bio je zadovoljan sastankom i načinom komunikacije s građanima ulice Augusta Cesarca.

-Mislim da su građani dobili prave odgovore s kojima mogu biti zadovoljni. Dobili smo iz prve ruke točne informacije i podatke, a isto tako našim sugrađanima smo mogli pogledati u lice i reći što realno možemo učiniti odmah, a koji projekti su u pripremi i slijedi njihova realizacija. Uglavnom, treba znati da prije konačnih rješenja ili radnji na uređenju ulica, nogostupa i drugog moraju prethoditi radovi na izgradnji kanalizacije, jer ne želimo nešto urediti pa zatim rušiti ili kidati. Napraviti će se kanalizacija i tek potom radimo kompletnu sanaciju ulica, nogostupa i svega što treba imati svaki građanin Vukovara. Dogovorili smo i nekoliko manjih zahvata koje možemo odmah učiniti, a koji će olakšati život do vremena kad će biti trajno rješavani. Konkretno, radi se o sanaciji udarnih rupa na cesti, postavljanju nekoliko rasvjetnih stupova sa rasvjetnim tijelima, prometnim ogledalom na vrlo nezgodnom mjestu za vozače, poticanjem neodgovornih građana koji ne održavaju svoje parcele na primjeren i potreban način što ugrožava život ostalih stanovnika. Ovim putem pozivam i druge stanovnike grada Vukovara da nije potrebno uvijek dolaziti u gradsku upravu ili tražiti sa mnom sastanak u uredu za rješavanje ovakvih problema u korist cijele zajednice. Na njihov poziv odazvat ću se i sa svojim odgovornim suradnicima vrlo rado doći na teren, gdje ćemo na licu mjesta pokušati dogovoriti konkretna i u tom trenutku moguća rješenja - naglasio je gradonačelnik Sabo nakon sastanka u ulici Augusta Cesarca.

{gallery}2012/09/17/06{/gallery}