Gradonačelnik Željko Sabo i ravnatelj Agencije za upravljanje državnom imovinom (AUDIO) Erik Mohorović potpisali su danas ugovore kojima Republika Hrvatska daruje Gradu Vukovaru nekretninu Radnički dom i zemljište za izgradnju dvorane za tenis u Borovo Naselju. Ugovori su potpisani u Uredu gradonačelnika u nazočnosti zamjenice ravnatelja AUDIO Marine Pinjagić-Telak i više savjetnice za prostorno uređenje Žakline Pul.

Gradonačelnik Sabo ocijenio je današnji događaj iznimno značajnim za grad Vukovar, jer rješavanje pitanja vlasništva nad Radničkim domom omogućava nastavak projekta njegove unutarnje obnove prijavom za financiranjem iz fondova Europske unije. Gradonačelnik je najavio kako će nakon unutrašnjeg uređenja povijesna zgrada biti korištena za smještaj nekih upravnih tijela Grada Vukovara te za javne kulturne i društvene svrhe o čemu su nedavno održane i javne rasprave. Što se tiče darovanog zemljišta u Borovo Naselju, vlasništvom Grada nad određenim česticama otvara se mogućnost izgradnje teniske dvorane za koju Tenis klub „Borovo" već ima gotov projekt.

-Danas potpisani ugovori o darovanju rezultat su višemjesečne suradnje Agencije za upravljanje državnom imovinom sa Gradom Vukovarom. Proces je vrlo važan, jer se projekti mogu financirati iz europskih fondova isključivo potvrdom o vlasništvu. Iznimno smo zadovoljni i zbog toga što se u ovim slučajevima radi o mjestima budućih susreta ljudi i jezgrama pozitivnih društvenih i sportskih aktivnosti – rekao je Erik Mohorović, ravnatelj AUDIO.

{gallery}2013/03/25/04{/gallery}