U protekle četiri godine na području Grada Vukovara je rekonstruirano i sanirano 105 ulica ukupne dužine gotovo 50 kilometara, u što je uloženo oko 31 milijun kuna. U dosadašnjem tijeku 2013. godine sanirane su 23 ulice: Sotinsko naselje, Ratarska, M. J. Zagorke, Prosina, Sv. Leopolda Mandića, Varaždinska i Petri skela u naselju Mitnica, Ivana Gorana Kovačića, Županijska te Ivana Meštrovića u središtu grada, Frana Kršinića, Vanje Radauša, Radnička, Eugena Kvaternika, Siniše Glavaševića, Tri ruže i Milovo brdo na Sajmištu, Đergajska, Đergajski odvojak, Kralja Zvonimira, Vijenac Ruđera Boškovića i Vijenac Kneza Branimira u Borovu naselju te Mirogojska u Sotinu.

Gradonačelnik Vukovara Željko Sabo izrazio je zadovoljstvo učinjenim što su pozdravili i Vukovarke i Vukovarci okupljeni danas na Danu otvorenih ulica u Gradu Vukovaru, održanom na novouređenom parkiralištu u Ulici Kralja Zvonimira u Borovu naselju.

Gradonačelnik Sabo ističe kako je u tijeku ugovaranje i izvođenje rekonstrukcije cesta i nogostupa na način opločenja ulica u središnjim gradskim ulicama Dr. Franje Tuđmana, J.J. Strossmayera, Zmajevoj i Vladimira Nazora, a da je u fazi izvođenja rekonstrukcija ulica: Slavonska, Čakovečka, Moslavačka, Marka Marulića, odvojak Marina Držića, Nova i odvojak Nikole Andrića.

{gallery}2013/05/14/02{/gallery}