U subotu 18. svibnja na Trgu Republike Hrvatske u Vukovaru sve će biti u znaku rock 'n rolla. Pod pokroviteljstvom Grada Vukovara i gradonačelnika Željka Saboa će se održati prvi Vukovar Guitar Stars festival. Tim je povodom u Gradskoj upravi održana press konferencija na kojoj je najavljeno da organizacijski odbor neće raspisati natječaj za gitariste, nego će ovo biti „pozivno" natjecanje. Drugim riječima, svi će natjecatelji biti gitaristi koji su već ranije sudjelovali ili pobjeđivali na nekom od gitarističkih natjecanja u Hrvatskoj. Za nastup su prijavljeni: Petar Ivkić (Sinapsa), Ivan Zečić (Osijek), Luka Gavran (Donji Andrijevci), Antonio Ivan Šangulin (Rijeka), Alen Lukač Šorti (Sisak), Tihomir Vlahović (Hvar), Igor Ruf (Daruvar) i Tomas Wedović (Vukovar).

Pobjednika će odrediti tročlani stručni žiri u sastavu Tihomir Slivka, predsjednik Hrvatske glazbene unije Osijek, Srđan Sekulović Skansi glazbeni producent te jedan od najpoznatijih gitarista sa ovih prostora Zele Lipovača, utemeljitelj legendarnih Divljih jagoda.

Pobjednik osvaja Fender Squire Stratocaster gitaru i snimanje jedne svoje autorske pjesme, drugoplasirani pojačalo Roland Cube, a treći će sa sobom ponijeti Fender Mustang pojačalo.

Natjecatelje pratiti bend – Off Duty, a nakon natjecanja, pozornicu preuzimaju Retro Guru All Stars Band u sastavu Vedran Božić, Tomas Krkač i Adonis Dokuzović, a za kraj maestro Lipovača sa svojim Divljim Jagodama.

Gradonačelnik Željko Sabo izrazio je zadovoljstvo organizacijom prvog Vukovar Guitar Stars festival poručivši kako je namjerno organiziran dan uoči lokalnih izbora 2013. kako bi se svi građani opustili nakon brojnih predizbornih zbivanja u gradu.

Adonis Dokuzović, svojevremeno bubnjar grupe Drugi način i jedan od osnivača Divljih jagoda, iznenadio je sve prisutne, posebno gradonačelnika Vukovara, darivajući mu električnu gitaru sa potpisima poznatih hrvatskih gitarista.

{gallery}2013/05/14/03{/gallery}