Na Europskom prvenstvu za košarkašice – juniorke (U-18), koje će se održati od 15.-25. kolovoza 2013. u Vukovaru i Vinkovcima, sudjeluje 16 reprezentacija podijeljenih u četiri skupine.

Uoči svečanog otvaranja prvenstva i početka natjecanja u Gradskoj vijećnici grada Vukovara održana je konferencija za novinare na kojoj su govorili gradonačelnik Vukovara Željko Sabo, stručni tajnik Hrvatskog košarkaškog saveza Boris Jakimenko i predsjednik HKK Vukovar Saša Rajković.

-Dobili smo povjerenje na europskoj razini biti domaćini vrhunskog sportskog natjecanja i to najbolje govori koliko smo puno učinili u obnovi i razvoju grada Vukovara. Prije šest mjeseci primili smo upit o mogućnostima održavanja Europskog prvenstva u košarci za juniorke i to smo objeručke prihvatili. Uradili smo što je od nas traženo za jedno ovakvo natjecanje i tako još jedanput dokazali da za nas Vukovarce ništa nije nemoguće. Poznata je tradicija košarke u našem gradu, što najbolje nastavljaju u HKK Vukovar koji se oslanja isključivo na vlastiti trenerski i igrački potencijal i čiji mladi igrači već nastupaju za najbolje košarkaške selekcije Hrvatske u svojim uzrastima. Zahvaljujući upravo toj činjenici HKS nam je svima dao povjerenje i mi ćemo ga opravdati. Europsko prvenstvo u košarci za juniorke bit će, iznad svega, promocija Vukovara, ali i najbolji način popularizacije košarke za mlade Vukovarke –naglasio je gradonačelnik Sabo pred novinarima.

Svečano otvorenje prvenstva bit će 14. 08. 2013. u vrtnoj restauraciji Radničkog doma u Borovu naselju, dok je program proglašenja pobjednika i zatvaranja prvenstva planiran za 25.08. 2013. u Sportskoj dvorani u Borovu naselju.

Utakmice EP u VUKOVARU igraju:

Grupa C: GRČKA,PORTUGAL, ŠVEDSKA I SRBIJA

Grupa D: ITALIJA,SLOVENIJA, FRANCUSKA I SLOVAČKA

Utakmice EP u VINKOVCIMA igraju:

Grupa A: TURSKA, BJELORUSIJA, NIZOZEMSKA I ČEŠKA

Grupa B: ŠPANJOLSKA, ENGLESKA, RUSIJA I HRVATSKA

Nakon konferencije za medije u Gradskoj vijećnici Grada Vukovara gradonačelnik Željko Sabo upriličio je prijem za košarkašice i stručno vodstvo reprezentacija Hrvatske i Francuske koje su dan ranije odigrale prijateljsku pripremnu utakmicu i prve isprobale novopostavljeni parket u sportskoj dvorani u Borovo naselju.

-Želim Vam da u Vukovaru pronađete divne trenutke, upoznate brojne prijatelje i ostvarite najbolji mogući rezultat – poručio je gradonačelnik Sabo i gostima za uspomenu uručio prepoznatljive vukovarske suvenire.

{gallery}2013/08/12/04{/gallery}