{gallery}2014/01/15/06{/gallery} Središnja manifestacija obilježavanja 16. godišnjice mirne reintegracije hrvatskoga Podunavlja održana je u Radničkom domu u Vukovaru na kojoj je gradonačelnik Vukovara Željko Sabo pozvao građanke i građane Vukovara na toleranciju, međusobno razumijevanje i uvažavanje.

-Vukovarci su prihvatili poziv prvoga hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana koji je nakon dolaska „Vlakom mira" u Vukovar 8. lipnja 1997. godine uputio svim građanima poziv na oprost, na mir i toleranciju. Većina Vukovaraca prihvatila je taj poziv i možemo reći da mir i toleranciju već šesnaest godina živimo svojim djelima. Tu je i najvažniji preduvjet svekolikog budućeg razvoja našeg grada. Pitam sebe i sve nas - koji će to gospodarstvenik htjeti ulagati u Vukovar ako Vukovar postane grad nesigurnosti i netrpeljivosti i takve slike odlaze diljem Hrvatske, Europe i svijeta. Pozivam sve Vukovarce da ne dopustimo da Vukovar postane „grad slučaj" i čestitam svima Međunarodni dan priznanja Republike Hrvatske i 16. godišnjicu završetka mandata UNTAES-a i mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja. Vukovar na taj dan slavi i svoj šesnaesti rođendan, jer je konačno započeo i godinama očekivani povratak – rekao je gradonačelnik Vukovara Željko Sabo okupljenima u još uvijek neobnovljenom prostoru nekadašnje gradske kavane Radničkog doma u Vukovaru.

Da je grad Vukovar zaista bogat različitostima pokazale su u kulturnom dijelu programa pjevačke i folklorne skupine, a svoje nacionalne kuhinje i specijalitete predstavili su se članice i članovi Društva "Hrvatska žena" Vukovar, Europski dom Vukovar, Udruga Nijemaca i Austrijanaca te vijeća srpske,mađarske, rusinske, i ukrajinske nacionalne manjine.