Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa novčano je s 5.000,00 kuna kaznilo zbog sukoba interesa Željka Saboa, gradonačelnika Vukovara i saborskog zastupnika.

Kako je nakon vijećanja izjavila predsjednica povjerenstva Dalija Orešković, Željko Sabo je prekršio Zakon o sprječavanju sukoba interesa istovremenim obavljanjem dužnosti vukovarskog gradonačelnika i saborskog zastupnika uz obavljanje funkcije člana Nadzornog odbora Borova. Također, zakon je prekršio članstvom u upravi trgovačkog društva Veki Va. "Propustom prenošenja vlasničkih prava na povjerenika u Veki Va, Željko Sabo je prekršio Zakon o sprječavanju sukoba interesa te mu se izriče sankcija obustave dijela neto plaće u iznosu od 5000 kuna mjesečno u dva mjesečna obroka", rekla je Orešković. Gradonačelniku Željku Sabou su naložili da problem članstva u NO Borova razriješi u roku 90 dana.

- Nije istina da sam zaplakao niti suze pustio na Povjerenstvu za sukob interesa kao što su to zlonamjerno prenijeli neki mediji, ali je istina da su duboke emocije bile naglašene u mom glasu što se gotovo neminovno događa kad govorim o prošlosti rata i svih stradanja mene i moje obitelji. Povjerenstvo za sukob interesa je u mojem slučaju ustanovilo da moja tvrtka Veki Va nije imala nikada i nikakvo poslovanje od osnutka i sve do „gašenja".

Povjerenstvo za sukob interesa izreklo mi je kaznu od 5.000,00 kuna zbog toga što sam član Nadzornog odbora tvrtke „Borovo", a što kao dužnosnik nisam mogao biti. Činjenica je da sam tražio i zamolio od Povjerenstva za sukob interesa da dozvoli moje članstvo u Nadzornom odboru „Borova" dok se ne riješi pitanje predstečajne nagodbe tvrtke „Borovo", te da 5.000,00 kuna kazne uplatim u Fond za stipendiranje studenata u gradu Vukovaru.

Meni je vrlo važno da je ustanovljeno kako nisam ostvario nikakvu materijalnu korist niti primio novčanu naknadu kao što je tako bilo prezentirano javnosti nakon anonimne predstavke Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa – rekao je gradonačelnik i saborski zastupnik Željko Sabo komentirajući vijećanje Povjerenstva za sukob interesa.