{gallery}2014/03/01{/gallery} Članice Lions kluba GEA iz Osijeka organizirale su prvog dana ožujka humanitarnu akciju sadnje dvadeset stabala lipa na novoj šetnici uz lijevu obalu rijeke Vuke, prostor kod Mosta prijateljstva i novoizgrađenog dječjeg igrališta na Olajnici. Akciju su provele u suradnji s Gradom Vukovarom i gradskom tvrtkom „Komunalac" čiji su stručni radnici obavili sadnju lipa.

- „Veliko nam je zadovoljstvo i čast organizirati humanitarnu akciju sadnje lipa na novoj šetnici uz rijeku Vuku i dječje igralište uz moto „Jedna lionsica - jedno stablo za Vukovar" (dvadest članica - dvadeset lipa). Ovom akcijom želimo potaknuti vukovarski Lions klub i sve ostale Lions klubove diljem Hrvatske kao i sve ljude dobre volje da sudjeluju u sadnji stabala na novoj šetnici u Vukovaru radi uljepšavanja našeg okoliša. Zahvaljujemo gradonačelniku Vukovara Željku Sabi i njegovim suradnicima kao i djelatnicima gradske tvrtke „Komunalac" na podršci i pomoći u vezi organiziranja ove naše humanitarne akcije" – rekla je predsjednica Lions kluba GEA Marinela Rosso.

U ime Grada Vukovara i gradonačelnika Lionsice kluba GEA pozdravila je i na akciji zahvalila Žaklina Pul, viša savjetnica za prostorno uređenje.

Osijek Lions klub GEA je ženski klub osnovan u veljači 2013. godine i u njemu djeluje dvadeset članica. U svojoj prvoj godini rada LK GEA je potakao i sudjelovao u trinaest humanitarnih akcija.

Međunarodna Udruga Lions Klubova najveća je uslužna organizacija u svijetu, sa više od 1,4 milijuna članova u više od 43,300 klubova u 182 zemlje. Osnivanjem kluba u Dubrovniku 1990. godine počinje razvoj Lions pokreta u Hrvatskoj. Danas Hrvatski Distrikt (D-126) čine 72 kluba s preko 1483 člana.