Krešimir Matovinović iz mjesta Sušine u Općini Đurđenovac pokrenuo je projekt HrvatskaOnline.com s ciljem prikupljanja sredstava za školovanje. Među puno adresa na koje je Krešimir uputio zamolbu bila je i adresa Grada Vukovara. Odlukom gradonačelnika Željka Saboa odobrena mu je skromna donacija u iznosu 100,00 kuna. U svojoj zahvalnosti Krešimir navodi kako je Vukovar prvi od gradova i općina reagirao što ga nije ostavilo ravnodušnim. Evo što piše Krešimir Matovinović:


VUKOVAR - "Grad Heroja"
Veljača 27, 2014


Grad Vukovar poznat po nazivu Grad Heroja je dao novčanu podršku za moje školovanje tako što se reklamirao na mojoj stranici.
Gledao sam na vijestima kako se u Vukovaru stalno događaju neredi. To me boli, jer kada se sjetim svega što su mi roditelji govorili o Vukovaru, što sam vidio u Vukovaru, na Ovčari i na gradskome groblju, ne može mi biti svejedno.


1991 Grad Vukovar je bio 87 dana pod opsadom. Grad Heroja taj je naziv dobio zbog toga što se branio sa nedostatkom municije i drugih sredstava i zato što su u Vukovarskoj bolnici primali sve ranjenike, Hrvatske vojnike, civile i vojnike JNA kao i gerile četnike. Vukovarci su se dokazali, spasili su Hrvatsku, časno i hrabro se držali i branili do zadnjega dana.


Za mene dečka od 15 godina koji to nije proživio, ali je čuo kako je grozno bilo u Domovinskom ratu je to nepojmljivo i to je sve samo mali dio razloga zašto je za mene čast to što su me podržali ljudi koji zastupaju Hrvatski „Grad Heroja".


Još mi je veće zadovoljstvo u tome što je Grad Vukovar prvi grad koji se obilježio na HrvatskaOnline.com.

Do kraja mog života znati ću kako je Grad Vukovar, naš Hrvatski „Grad Heroja" bio prvi grad koji me je podržao u mom projektu. Mene jednog učenika iz srednje škole, mene jednog mladog dečka koji pokušava nešto stvoriti za sebe i svoje sestre i brata. Do kraja mog života ovo će mi biti uspomena i ako Bog da zdravlja (kao što moj tata stalno govori) svojim sestrama i bratu ću objasniti o tome kako je naš Grad Vukovar bio prvi grad/općina koji nas je podržao!

Nije sve u novcu, to sam naučio do sada, no ovih 100 kuna su mi najveći i najvrednijih 100 kuna koje ću ikada zaraditi.

Više o projektu pogledati na: www.hrvatskaonline.com