Gradonačelnik Vukovara Željko Sabo u izjavi za Hrvatsku izvještajnu novinsku agenciju, povodom postupka pred Haškim sudom u kojemu se Hrvatska i Srbija međusobno tuže za genocid, izrazio je uvjerenje da Hrvatska ima dovoljno argumenata za dobiti taj spor.
"Želim našim odvjetnicima potpuni uspjeh i iskreno vjerujem da će Hrvatska pobijediti u tom sporu, a kada to kažem mislim da će kroz tu pobjedu pravda i istina o tome tko je bio žrtva, a tko agresor u ratu nametnutom Hrvatskoj 1991. godine izaći na vidjelo", izjavio je Sabo za Hinu, uoči današnjeg početka usmene rasprave pred Međunarodnim sudom pravde u Haagu.

Napominjući kako nije stručan ocjenjivati je li srbijanska agresija na Hrvatsku bila genocid ili ne, Sabo je naglasio da, kao i svaki Vukovarac koji je proživio ratne strahote, smatra da Hrvatska ima i više nego dovoljno argumenata da spor dobije.

"Strahote agresije koju je Vukovar proživio su tolike da ih je nemoguće ignorirati. Posljedice agresije su u Vukovaru itekako vidljive i dan danas. Iskreno vjerujem da će odvjetnici koji zastupaju Hrvatsku uspjeti u naumu da Hrvatska dobije spor", poručio je.