{gallery}2014/03/12/02{/gallery}Medvjedi su u ponedjeljak odigrali svoju prvu playoff KHL utakmicu na domaćem ledu protiv Leva, a prije nego što je bačen prvi pak, Prvo plinarsko društvo uručilo je ček od čak 100.000 kuna ''Vukovarskim leptirićima''. Prvo plinarsko društvo (PPD), koje je ujedno i sportski partner Medveščaka, time je vukovarskoj Udruzi roditelja djece s poteškoćama u razvoju ''Vukovarski leptirići'' omogućilo kupnju lasera niske frekvencije pomoću kojeg se brže i efikasnije prenose impulsi kroz mozak te se na taj način poboljšava komunikacija između mozga i tijela.

Ova topla priča, humanitarnog karaktera, počela je proteklog tjedna kada je PPD u suradnji s Medvjedima pokrenuo veliku akciju za pomoć ''Vukovarskim leptirićima''. Tijekom akcije svi navijači i ostali ljudi velikog srca mogli su na službenoj web stranici Medveščaka www.medvescak.com i na Medveščakovim društvenim mrežama – Facebooku, Instagramu (#VUleptirici) i Pinterestu, ''lajkati'' crteže djece iz udruge ''Vukovarski leptirići'' i na taj način sudjelovati u humanitarnoj akciji. Svakim ''lajkom'' na određeni crtež PPD je donirala udruzi 5 kuna, a želja PPD-a i Medveščaka bila je u osam dana prikupiti 10 000 ''lajkova''. No, za prikupiti 10 000 ''lajkova'' i 50 000 kuna bila su im potrebna svega, nevjerojatna, nepuna tri dana! I to nije sve! PPD je odlučio udvostručiti tih 50 000 kuna i donirati ''Vukovarskim leptirićima'' 100 000 kuna.

Ovo nije prvi put da je PPD pomoglo ''Vukovarskim leptirićima''. U studenom prošle godine doniralo je Udruzi roditelja djece s poteškoćama u razvoju ''Vukovarski leptirići'' 70.000 kuna za nabavu Neurofeedback uređaja koju su podržali i zagrebački Medvjedi posjetivši Vukovar. Neurofeedback uređaj koristi se kod svih dijagnoza djece s poteškoćama u razvoju, a na području Slavonije postoji samo jedan takav aparat koji stoji na raspolaganju cijelom području istočne Slavonije, a liste čekanja protežu se i na više od pola godine.

Udruga ''Vukovarski leptirići'' osnovana je 2011. godine i okuplja 45-ero djece s višestrukim oštećenjem. Djeci s problemima senzomotorike, psihomotorne retardacije, mentalne retardacije, problema s vidom, sluhom, govorom, komunikacijom i hiperaktivnosti Udruga ''Vukovarski leptirići'' nastoji omogućiti neophodnu kvalitetnu komunikaciju prema standardima primjerenim današnjem nivou znanstvenih i praktičnih saznanja koja je temelj socijalne integracije.

 

Izvor vijesti i fotografije: www.medvescak.hr