{gallery}2014/03/17/01{/gallery} Nogometna momčad splitskog Hajduka nakon petnaest godina i pobjede 0:2 u prvenstvenoj utakmici 1. HNL lige (11. rujna 1999. godine) u Vukovaru 17. ožujka igra prijateljsku utakmicu protiv trećeligaša HNK Vukovar 1991.
Hajdukovci su stigli u Vukovar u kasnim večernjim satima nakon nedjeljne prvenstvene utakmice u Osijeku. U vukovarskom hotelu „Lav" održan je susret gradonačelnika i predsjednika HNK Vukovar 1991 Željka Saboa i predsjednika HNK Hajduk Marina Brbića sa suradnicima. Tom prigodom izražena je zahvalnost vodstvu i nogometašima Hajduka na gostovanju i velikom sportskom događaju za grad Vukovar.


Uoči nogometnog dvoboja nogometaši i vodstvo Hajduka odali su počast žrtvama Vukovara u Domovinskom ratu polaganjem vijenca na spomen obilježju na memorijalnom groblju. Zatim je hajdukovcima priređen prijem u gradskoj upravi. Predsjednika Marina Brbića, sporskog direktora Gorana Vučevića, trenera Igora Tudora i predstavnike nogometaša primili su zamjenice gradonačelnika Danijela Stanković i Drinka Komljenović, pročelnica UO za društvene djelatnosti, zdravstvo, socijalnu skrb, branitelje i nacionalne manjine Dragica Holoker Radumilo i stručni suradnik za šport i branitelje Vjekoslav Karaula.
Dvoboj HNK Vukovar 1991 i HNK Hajduk organiziran je u sklopu obilježavanja 16-te obljetnice mirne reintegracije i povratka nogometa iz progonstva u Vukovar.