{gallery}2014/03/18/03{/gallery} NJ.E. Keiji Idea, novoimenovani veleposlanik Japana u Republici Hrvatskoj, stigao je danas u nastupni posjet Vukovaru. U uredu gradonačelnika cijenjenog gosta primili su zamjenici gradonačelnika Danijela Stanković, Drinka Komljenović i Srđan Milaković i viša stručna suradnica za EU projekte Kristina Glumac. Domaćini su ovom prigodom novom veleposlaniku govorili o situaciji u Vukovaru s posebnim naglaskom na vrlo značajnu i plodonosnu suradnju između Grada Vukovara i Veleposlanstva Japana u Republici Hrvatskoj.
-Ponosni smo što novoimenovani veleposlanici u Republici Hrvatskoj izaberu Vukovar za svoje prve aktivnosti. Tijekom današnjeg razgovora veleposlanik Japana izrazio je zainteresiranost za ulaganje u razvoj gospodarstva Vukovara, razmjenu studenata i mladih te suradnju na području kulture prikazivanjem japanskih filmova i održavanjem radionica u školama na području Vukovara – izjavila je zamjenica gradonačelnika Danijela Stanković nakon prijema.
Veleposlanik Japana NJ.E. Keiji Idea naglasio je kako želi nastaviti dobru suradnju između Grada Vukovara i Veleposlanstva Japana.
-Domaćini su mi pružili puno informacija o Vukovaru. Razmijenili smo mišljenja što možemo raditi u budućnosti. Među ostalim, Vukovar vidim i doživljavam kao vrlo važno i značajno prometno mjesto, te ću pozvati japanske poduzetnike da svoju pozornost snažnije i konkretnije usmjere prema ovom gradu i njegovim stanovnicima – naglasio je japanski veleposlanik.
Veleposlanik Keiji Idea je svoj posjet gradu Vukovaru nastavio obilaskom Gradskog muzeja Vukovar kao i najznačajnijih mjesta iz vremena Domovinskog rata na području grada Vukovara.