{gallery}2014/04/23/02{/gallery}Obnova i rekonstrukcija građevine Područne škole Sotin trajala je gotovo tri godine zbog problema na relaciji izvođač radova- nadzor radova – ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta. Za cijelo to vrijeme učenici od prvog do četvrtog razreda putovali su iz Sotina 10-tak kilometara u OŠ Mitnica u Vukovar.

Od danas, 23. travnja 2014. godine, konačno je s radom započela Područna škola Sotin na radost učenika, roditelja i nastavnika. U obnovu i rekonstrukciju škole utrošeno je milijun kuna, a svečano je otvorio ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović zahvalivši svima na trogodišnjem strpljenju.

Nakon pozdravnih riječi pročelnice Županijskog odjela za obrazovanje i sport Jadranke Mustapić Karlić, ravnateljice OŠ Mitnica Pavice Lukačević i učiteljice Područne škole Sotin Ružice Paić učenici iz Sotina izveli su prigodan program.

Na svečanom otvorenju nazočili su i povjerenik Vlade RH za Grad Vukovar Damir Grizelj, predstojnik Ureda državne uprave VSŽ Goran Bošnjak, te pročelnica za društvene djelatnosti, zdravstvo, socijalnu skrb, branitelje i nacionalne manjine Dragica Holoker-Radumilo. Školu je blagoslovio župnik sotinski vlč. Zlatko Rajčevac.