{gallery}2014/07/15/02{/gallery} Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava sa svojim zamjenicima Marijanom Pavličekom i Marijom Budimir održao je danas medijsku konferenciju i za javnost dao odgovore na pitanja o programu besplatnih udžbenika.

Grad Vukovar sukladno obećanjima iz predizbornog programa provodi radnje vezano za besplatne udžbenike za učenike osnovnih škola s područja Grada Vukovara uključujući i učenike područnih škola Bogdanovci, Petrovci i Svinjarevci. Prema obrađenim podatcima za besplatne udžbenike prijavljen je 2081 učenik /OŠ Siniše Glavaševića 418, OŠ Blage Zadre 326, OŠ Mitnica 314, OŠ Antuna Bauera 374, OŠ Nikole Andrića 258, OŠ Dragutina Tadijanovića 376, OŠ Josipa Matoša 15/.

Grad Vukovar objavio je 14. srpnja 2014. godine u Oglasniku javne nabave Natječaj za nabavu udžbenika za osnovne škole u gradu Vukovaru za 2014./2015. godinu. Procijenjena vrijednost nabave udžbenika iznosi 1,2 milijuna kuna, rok za dostavu ponuda je 06. 08. 2014. godine. Udžbenici će biti distribuirani po školama i trebali bi biti u uporabi četiri školske godine. I ovom prigodom pojašnjeno je da će učenici dobiti udžbenike, a roditelji će i nadalje morati izdvojiti novac za pomoćna nastavna sredstava i bilježnice.

- „Kako bi došlo do realizacije programa besplatnih udžbenika za vukovarske osnovnoškolce očekujem jednoglasnu potporu gradskih vijećnika glede konstituiranja Gradskoga vijeća i usvajanja proračuna Grada Vukovara" – naglasio je gradonačelnik Ivan Penava.