Gradsko vijeće Grada Vukovara konstituirano je u drugom pokušaju, a na sjednici koja je održana 13. 08. 2014. godine sudjelovali su svi izabrani vijećnici (21).

HDZ, HSPAS, HSS, HČSP, DC i BUZ
1. Nikola Mažar
2. Krešimir Raguž
3. Marina Jokić
4. Pilip Karaula
5. Tomislav Šota
6. Mirjana Semenić-Rutko
7. Alen Jakumetović,
8. Igor Gavrić
9. Radivoj Đurić,
10. Robert Rapan

SDP, HNS i SU
1. Goran Bošnjak
2. Nenad Bučko
3. Darko Buljan,
4. Zoran Konjević
5. Biljana Gaća

SDSS, SNS I NSS
1. Dejan Drakulić
2. Nebojša Vidović
3. Srđan Kolar
4. Miroslav Mikerević
5. Nebojša Bajić

HDSSB, HSP, A-HSS, HZ, ABH, OS,ZZH
1. Slavica Jelinić

{gallery}2014/08/13/03{/gallery}Kako se ne bi ponavljao cijeli provedeni izborni postupak vijećnici su potvrdili odluke donesene na 1. konstituirajućoj sjednici održanoj 17. 05. 2014. godine: imenovanje Mandatne komisije, usvajanje izvješća Mandatne komisije i imenovanje Komisije za izbor i imenovanja.

Najznačajniji trenutak dogodio se kod izbora predsjednika Gradskoga vijeća Grada Vukovara. Predložena su tri kandidata: Igor Gavrić (HSP AS) ispred koalicije HDZ-HSP AS, Goran Bošnjak (SDP) ispred koalicije SDP-HNS i Dejan Drakulić (SDSS) ispred koalicije SDSS, SNS.

Za predsjednika Gradskog vijeća Grada Vukovara izabran je Igor Gavrić, glasovima desetero vijećnika HDZ-a i HSP-a dr. Ante Starčević i glasom vijećnice HDSSB-a Slavice Jelinić.

Potrebnu natpolovičnu većinu glasova vijećnika nisu dobili kandidati Goran Bošnjak (SDP) i Dejan Drakulić (SDSS), a isto tako potrebnu većinu nisu dobili niti kandidati te dvije stranke za dopredsjednike Gradskog vijeća Grada Vukovara.

Za jedno mjesto dopredsjednika potrebnu većinu glasova dobio je Pilip Karaula (HDZ) dok će izbor drugog dopredsjednika Vijeća biti na dnevnom redu iduće sjednice Gradskog vijeća Grada Vukovara.

Novoizabrani predsjednik Gradskog vijeća Grada Vukovara Igor Gavrić nakon sjednice izjavio je pred novinarima: - Napravili smo presedan, jer do sada je gotovo uvijek bio slučaj da su i dva dopredsjednika Gradskog vijeća Grada Vukovara bila iz većine u tom tijelu. Prepustili smo da se oko tog drugog mjesta dopredsjednika dogovori oporba i ako tako bude imat će dopredsjednika Gradskog vijeća što smatram sasvim korektnim.

Gradsko vijeće Grada Vukovara prema najavama predsjednika Gavrića trebalo bi zasjedati ponovno već do kraja kolovoza i na njoj bi se našao prijedlog proračuna za ovu godinu.

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava je izrazio zadovoljstvo konstituiranjem Vijeća s napomenom kako gradski proračun treba ići pod hitno na dnevni red.

-U pitanju je projekt besplatnih udžbenika, ali radi se i o deblokadi Gospodarske zone, otkupu lokala za Obrtničku ulicu i sve to traži financijska sredstva koja moraju biti predviđena proračunom. Socijalna slika u gradu je vrlo teška. U svakodnevnim kontaktima s građanima osjeti se stvarno velik pritisak i u tom socijalnom smislu moramo raditi na iznalaženju rješenja za probleme naših građana. Najviše se traži pomoć kod zapošljavanja i stambenih problema koji se svode na plaćanje ogrjeva i režijskih troškova - istaknuo je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava .