{gallery}2014/08/19/01{/gallery}U Vukovaru je danas organizirana svečanost kojom je označen početak provođenja projekta "Ne želim sjediti doma 60+" čiji nositelj je udruga Sv. Bono u suradnji sa Gradom Vukovarom. Provedbu projekta u sklopu kojeg se provode organizirane dnevne aktivnosti usmjerene unaprjeđenju kvalitete života starijih osoba u lokalnoj zajednici u gradu Vukovaru financira Ministarstvo socijalne politike i mladih u suradnji sa Gradom Vukovarom, a nositelj projekta je udruga Sv. Bono.

Program za osobe treće životne dobi vodi Kata Anokić u objektu koji je u vlasništvu Grada Vukovara i nalazi se u Velebitskoj ulici 16a - Borovo Naselje.

– Putem dnevnih aktivnosti naši sugrađani stječu nova znanja i vještine, prevladavaju usamljenost i uključuju se u društvena i kulturna događanja. Otvoreni smo za naše sugrađane ponedjeljkom, utorkom, srijedom i petkom od 7 do 15 sati i četvrtkom od 12 do 20 sati. U našem programu imamo kreativne radionice, rekreativne vježbe, likovnu radionicu, zlatovez, glazbenu radionicu, mjerenje šećera u krvi i tlaka – navodi voditeljica programa Kata Anokić.

Zamjenica gradonačelnika Marija Budimir sudjelovala je na svečanosti i tom prigodom naglasila kako kroz ovaj projekt Grad Vukovar vodi brigu o Vukovarkama i Vukovarcima treće životne dobi što će potvrditi i nekim novim budućim projektima.