{gallery}2014/08/22/01{/gallery}Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava i zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček održali su sastanak s predstavnicima udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Vukovara na kojem je usvojeno većinom glasova da se ubuduće DAN VUKOVARSKIH BRANITELJA obilježava 10. ožujka, na dan kada je 1991 . godine održano postrojavanje 2500 pripadnika „Nenaoružanih odreda" s područja bivše Općine Vukovar u Bogdanovcima, što se smatra i začetkom formiranja 204. vukovarske brigade HV.

Obilježavanje Dana vukovarskih branitelja ove godine održat će se kao i godinu dana ranije. „Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Vukovara 2003. godine" obilježavanje organizira u nedjelju, 24. kolovoza 2014. godine, na dan kada je 1991. godine počela otvorena i organizirana agresija JNA i srpskih paravojnih postrojbi na Vukovar, koji je tada napadnut sa svih strana – s kopna, iz zraka i s Dunava.

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava predvoditi će izaslanstvo koje će polaganjem vijenca na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata grada Vukovara u ime grada odati počast svim poginulim u obrani Vukovara.