{gallery}2014/08/22/02{/gallery}Osmi Vukovar film festival - festival podunavskih zemalja počinje 25. kolovoza svečanim otvaranjem i projekcijom njemačkoga filma „Križni put" na terasi Agencije za vodne putove u Vukovaru. Organizatori festivala su Discovery d.o.o, Grad Vukovar i Hrvatski dom Vukovar, glavni pokrovitelj festivala je Hrvatski Telekom.

Kao najava 8. VFF održana je danas službena vukovarska press-konferencija u gradskoj vijećnici Vukovara na kojoj je o festivalu i njegovom značenju govorio gradonačelnik Vukovara Ivan Penava, domaćin VFF:

-Vukovar film festival je uspješna vukovarska priča, a posebno mi je drago što iznad svega stoji jedan Vukovarac , direktor Igor Rakonić. Festival iz godine u godinu jača, razvija se i nama u gradu Vukovaru znači puno na društvenom i kulturnom planu, u promociji, kao i na gospodarskom smislu u kojem nas očekuje jako puno posla. Grad Vukovar je maksimalno na raspolaganju u organizacijskom dijelu i vjerujem kako će Vukovar film festival ostati izvan bilo kakve politike. Program ovogodišnjeg festivala je iznimno kvalitetan što će zasigurno privući mnoge ljubitelje filmske umjetnosti u naš grad. Pozivam građane Vukovara i Hrvatske da uživaju tijekom svih festivalskih dana. Našim ugostiteljima smo ovom prigodom odobrili produženo radno vrijeme i očekujem da ćemo svi uživati – rekao je gradonačelnik Ivan Penava.

Direktor VFF Igor Rakonić izrazio je zadovoljstvo razvojem festivala tijekom proteklih godina. Festival je proširen s pet na šest dana te na još dva grada u Vukovarsko-srijemskoj županiji – Vinkove i Županju. Ovogodišnji vukovarski festival donosi vrhunska domaća i svjetska filmska ostvarenja i niz popratnih i zabavnih sadržaja. Festival traje do 30. kolovoza, a projekcije filmova bit će na terasi Agencije za plovne putove, perivoju dvorca Eltz, Kinu u Borovo naselju, Vukovarskoj adi, Cinestaru Vukovar, parku Muzeja Županja i Centru znanja Vinkovci.

Na press konferenciji uoči početka festivala nazočili su zamjnenici gradonačelnika Vukovara Marijan Pavliček i Marija Budmir, a još su govorili i predstavnik glavnog sponzora Hrvatskoga Telekoma i Zrinka Šesto ispred turističke agencije Danubiumtours iz Vukovara.

Sve o 8. VFF