{gallery}2014/08/25/04{/gallery}Dan vukovarskih branitelja drugu godinu za redom obilježen 24. kolovoza u organizaciji „Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata 2003. godine", na dan kada je započela otvorena i organizirana agresija JNA i srpskih paravojnih postrojbi na Vukovar koji je toga dana napadnut sa svih strana - sa kopna, iz zraka i sa Dunava. Branitelji Vukovara tada su, među ostalim, srušili i dva neprijateljska zrakoplova.

Program obilježavanja započeo je odavanjem počasti poginulim braniteljima na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata grada Vukovara. Vijence su položili i svijeće upalili predstavnici Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata 2003 g. predvođeni predsjednikom Zdravkom Komšićem, ministar hrvatskih branitelja Predrag Matić, izaslanstvo Županije vukovarsko-srijemske predvođeno zamjenikom župana Željko Cirbom i Grada Vukovara predvođeno gradonačelnikom Ivanom Penavom. Molitvu na groblju predvodio i svetu misu u crkvi sv. Filipa i Jakova služio gvardijan fra Ivica Jagodić. Program je zatim nastavljen druženjem branitelja u prostorijama HNK Radnički u Borovu naselju.

Podijeljenost među braniteljskim udrugama i u vezi obilježavanja Dana vukovarskih branitelja nije prošla nezapaženo. Ministar Matić novinarima je rekao je kako se o Danu vukovarskih branitelja trebaju dogovoriti sami vukovarski branitelji, što će on i Ministarstvo branitelja podržati. Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava je izjavio kako nam treba više zajedništva na svim razinama i podsjetio na nedavnu odluku većine vukovarskih braniteljskih udruga da se ubuduće Dan vukovarskih branitelja obilježava 10. ožujka, na dan kada je 1991. godine održano postrojavanje 2.500 pripadnika „nenaoružanih odreda" s područja bivše Općine Vukovar u Bogdanovcima, što se smatra i začetkom formiranja 204. vukovarske brigade.