{gallery}2014/09/11/03{/gallery}Petnaesti „Ružičkini dani" traju 11. i 12. rujna 2014. godine u Vukovaru, skup se održava pod motom „Danas znanost- sutra industrija", a ciljevi su promicanje izvrsnosti u znanstvenim i stručnim istraživanjima te implementacija najnovijih znanstvenih i stručnih dostignuća u razvoju gospodarstva. Skup je na otvaranju uveličao i sudionike pozdravio gradonačelnik Vukovara i član Počasnog odbora XV. Ružičkinih dana Ivan Penava.

„Ružičkini dani" tradicionalni su skup stručnjaka i znanstvenika iz područja kemije, kemijskog i biokemijskog inženjerstva, prehrambene tehnologije, medicinske biokemije i farmacije, te kemije u poljoprivredi, šumarstvu i zaštiti okoliša, koji organiziraju Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa i Prehrambeno-tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, uz područna društva HDKI iz Osijeka, Vukovara, Požege i Belišća.

„Ružičkini dani" nastoje biti i poticaj su razvitku gospodarstva i svekolike djelatnosti temeljene na znanstvenim postignućima i inovacijskim rješenjima. Ciljevi skupa su promicati izvrsnost, interdisciplinarnost, originalnost i inovativnost u znanstvenim istraživanjima kao i primjenu istraživanja kroz suradnju s gospodarstvom sa svrhom općeg razvitka društva.