{gallery}2014/09/11/04{/gallery}Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava i Pavao Lovošević, vlasnik obrta „Elektro-Lovošević iz Našica, nakon provedenog postupka javne nabave, potpisali su danas Ugovor o izvođenju radova na modernizaciji javne rasvjete grada Vukovara – završna faza. Radovi su vrijedni 1.787.457,50 kuna i obuhvaćaju gotovo 1000 rasvjetnih mjesta u naseljima Lužac, Borovo Naselje i centru Vukovara, a rok realizacije projekta je do kraja 2014. godine.

„Projekt završne faze modernizacije javne rasvjete u Gradu Vukovaru provodimo u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Grad Vukovar ovom modernizacijom dobiva vrlo učinkovitu javnu rasvjetu. To znači da ćemo troškove električne energije smanjiti za oko 30 posto. Trenutačno na području Grada Vukovara imamo potrošnju javne rasvjete oko 2,8 milijuna kwh za koju izdvajamo cca 2 milijuna kuna iz gradskog proračuna" – ističe gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.

Grad Vukovar proveo je do sada niz projekata kojima je u velikoj mjeri odgovarajuće riješeno osvjetljenje javnih gradskih površina. Samo u proteklih pet godina, najvećim dijelom u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, u projekte modernizacije javne rasvjete investirao je više od 5.500.000,00 kn. Preostalo je okvirno posljednju četvrtinu ukupne javne rasvjete „dovesti u red", odnosno uskladiti svjetlotehničke parametre javne rasvjete s prihvaćenom Europskom normom za cestovnu rasvjetu kao i s usvojenim Zakonom o zaštiti od svjetlosnog onečišćenja.