{gallery}2014/09/17/01{/gallery} Siniša Jurić, hrvatski branitelj i član Udruge Hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata iz Solina, prešao je sam biciklom put od Solina do Vukovara. Krenuo je prošle subote iz svog grada i u Vukovar stigao jutros, nakon pet dana, u srijedu, 17. rujna. Kod Križa svim žrtvama za slobodnu Hrvatsku, na ušću Vuke u Dunav, vidno uzbuđenog hrvatskog branitelja dočekali su gradonačelnik Ivan Penava i članovi vukovarske i županijske udruge HVIDR-a.

- Put je bio naporan, jer me čak tri dana pratila kiša, ali nisam niti u primisli nije bilo odustati od svog zavjeta kako bi došao Vukovar odati počast svim hrvatskim braniteljima i Gradu heroju. Po prvi puta sam ovdje, srce mi lupa, hoće da iskoči od ponosa i pijeteta prema ovome Gradu i njegovim hrabrim braniteljima – kazao je Siniša Jurić, koji će tijekom boravka u Vukovaru obići najznačajnija mjesta iz Domovinskog rata, upaliti svijeće i odati počast vukovarskim žrtvama.

Gradonačelnik Ivan Penava zajedno sa Sinišom Jurićem zapalio je svijeću na Križu svim žrtvama za slobodnu Hrvatsku te u znak sjećanja uručio hrvatskom branitelju suvenire Grada Vukovara. „Dok je ljudi koji prema Vukovaru imaju osjećaje kao Siniša Jurić, nema bojazni za naš Grad niti Republiku Hrvatsku" – kazao je gradonačelnik Vukovara.