{gallery}2014/09/22/06{/gallery} Suradnja KK Cedevita s košarkaškim klubovima u Vukovaru i moguća suradnja u području gospodarstva dominantne su teme današnjeg prijema koji je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava priredio za Emila Tedeschija, vlasnika Atlantic Grupe d.d. i glavnog sponzora istaknutog košarkaškog kluba Cedevita iz Zagreba.
Emil Tedeschi je rekao kako područje Vukovara i Vukovarsko-srijemske županije promatra kroz mogućnosti realizacije suradnje u poljoprivredi, ali i drugim segmentima gospodarstva. Kada se govori o razvoju košarke, taj istaknuti gospodarstvenik i sportski zaljubljenik u košarku podržava razvoj sporta isključivo ako je na zdravim osnovama. Pozdravlja stanje da su vukovarski košarkaški klubovi otvoreni za sve, bez obzira na bilo kakve međuljudske različitosti. Emil Tedesci i njegovi suradnici zalažu se i spremni su podržati svojevrstan košarkaški kamp na području Vukovara, koji bi tijekom godine pohađali talentirani dječaci iz Vukovara, Hrvatske, ali i susjednih država.
Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava nakon razgovora izrazio je zadovoljstvo što su otvorenim dijalogom razmotrili pitanja gospodarske i sportske suradnje. – Dotakli smo se vrlo zanimljivih tema, ukazali smo na naše probleme i smjer kojim želimo ići u njihovom rješavanju. Izuzetno sam zadovoljan što smo imali priliku čuti promišljanja i iskustva tako iskusnog gospodarstvenika, što ćemo zasigurno koristiti u nekim našim budućim aktivnostima, poglavito u vezi gospodarskih ulaganja u gospodarskoj zoni – kazao je gradonačelnik Ivan Penava.
Prijemu su nazočili i vukovarsko-srijemski župan Božo Galić, zamjenici gradonačelnika Vukovara Marijan Pavliček i Marija Budimir, zamjenik župana vukovarsko-srijemskog Đorđe Ćurčić, predsjednik i dopredsjednik KK Cedevita, Mladen Veber i Davor Užbinec, te direktor KK Cedevita Krešimir Novosel.
U večernjim satima u Sportskoj dvorani u Borovu naselju odigrana je i košarkaška utakmica između veterana Cedevite i Košarkaškog kluba Borovo u povodu obilježavanja Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama.