×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: [ROOT]/images/stories/2014/09/27/05
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/2014/09/27/05

{gallery}2014/09/27/05{/gallery}Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava i općinski načelnik Dugopolja Stanko Balić potpisali su Povelju o suradnji i prijateljstvu, a taj svečani čin dogodio se 26. rujna na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Dugopolje, koja je održana povodom Dana Općine Dugopolje i blagdana Sv. Mihovila i Sv. Jeronima. Potpisivanju Povelje svjedočili su i predsjednik Gradskoga vijeća Grada Vukovara Igor Gavrić, zamjenica gradonačelnika Marija Budimir, gradski vijećnik Robert Rapan u svojstvu predsjednika Odbora za međugradsku i međunarodnu suradnju Gradskoga vijeća Grada Vukovara te saborski zastupnik iz Vukovara Zvonko Milas.

Tijekom svečanosti naglašeno je dugogodišnje prijateljstvo između grada heroja Vukovara i Općine Dugopolje, koje je još više osnaženo potpisivanjem ove povelje . Dugopolje i Vukovar odavno spajaju čvrste veze za što su najzaslužniji bivši dugopoljski načelnik, a sadašnji župan Zlatko Ževrnja i Vukovarac Zvonko Milas, predsjednik Udruge hrvatskih dragovoljaca domovinskog rata, pa je tako Dugopolje darovalo informatičku opremu dviju vukovarskih osnovnih škola Siniše Glavaševića i Blage Zadre, a sufinancirali su i Spomen dom na Trpinjskoj cesti i sudjelovali u raznim akcijama pomoći.

- Vukovar je simbol herojstva i junaštva, simbol patnje i stradanja hrvatskog naroda u Domovinskom ratu, simbol slave i ponosa, ali ljubavi i nade za budućnost – kazao je na svečanosti dugopoljski načelnik Stanko Balić.

Dirnut riječima dobrodošlice bio je vukovarski gradonačelnik Ivan Penava: - Ovo je nastavak našeg prijateljstva, a vi u Dugopolju znajte da su vam vrata Vukovara uvijek otvorena – kazao je Ivan Penava.

Dugopoljci će, kako je najavio Stipe Rogošić, zamjenik načelnika Dugopolja nastaviti s njegovanjem još jačih veza pa će surađivati u kulturi, razmjeni učenika, te na sportskim natjecanjima. Jedna od novih spona sada će biti upravo potpisana povelja koja jamči suradnju između zemljopisno udaljenih, ali prijateljskih i bliskih prijatelja Vukovara i Dugopolja.

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava potpisao je Povelju u prijateljstvu i suradnji s Općinom dugopolje nakon što je Gradsko vijeće Grada Vukovara, na svojoj 2. sjednici 18. rujna 2014. godine, donijelo odluku o uspostavljanju suradnje sa Općinom Dugopolje. Ocjenjeno je da postoji dugoročan i trajan interes za uspostavljanje suradnje u cilju unapređivanja gospodarskog, društvenog i kulturnog razvitka Grada Vukovara u okviru samoupravnog djelokruga jedinica lokalne samouprave.

Foto: Sobodna Dalmacija