×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /home/vukovar/public_html/images/stories/2014/09/29/03
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/2014/09/29/03

{gallery}2014/09/29/03{/gallery}Ministarstvo turizma provelo je natječaj HotSpot Croatia za dodjelu bespovratnih sredstava temeljem Programa poticanja slobodnog pristupa Internetu u turističkim destinacijama. Grad Vukovar je uredno podnio projektni prijedlog te dobio 20.540,00 kuna za postavljanje minimalno jedne pristupne točke bežičnom Internetu, proširenje minimalno jedne točke i postavljanje Wi-Fi interpretacije u prostoru.

Nakon što je u srpnju ove godine potpisan ugovor s Ministarstvom turizma odlučeno je da će se iz sredstava projekta uspostaviti jedna nova pristupna točka i jedna centralna link točka i to na lokacijama: Gradski muzej i centar grada - centralna link točka, te će se pojačati i proširiti signal točke Otok sportova, dok će Wi-Fi interpretacija biti postavljena na obalu Dunava, neposredno pored pristaništa za putničke brodove.

Sve odabrane točke uspostavljene su i obilježene znakovima 29. rujna, a službeno ih je pustila u rad Marija Budimir, zamjenica gradonačelnika Vukovara. - Dobiveni iznos na ovom natječaju najveći je koji je dobio jedan kontinentalni grad, odmah nakon Zagreba i to dovoljno govori o kvaliteti samog projekta – istaknula je Marija Budimir te dodala da je Vukovar prepoznat kao grad koji prati moderne tehnologije.

Važno je naglasiti da je najnoviji projekt druga od četiri planirane faze razvoja bežičnog i širokopojasnog Interneta u gradu Vukovaru. U prvoj fazi, realiziranoj tijekom 2011. i 2012. godine, testiran je sustav bežičnog pristupa Internetu na 4 lokacije u centru i na frekventnim gradskim lokacijama. U trećoj fazi planira se kroz postojeću infrastrukturu, te izgradnjom i postavljanjem nove infrastrukture, povezati sve gradske tvrtke i ustanove u gradu Vukovaru kao središta budućih HotSpot lokacija. Četvrta faza predviđa širenje signala iz postojećih čvorišta po cijelom gradu čime bi oko 80 posto grada Vukovara bilo pokriveno bežičnim signalom.