Savjetnica ministra znanosti, obrazovanja i sporta Sabina Glasovac otvorila je u Hrvatskom domu Vukovar osmi po redu Tjedan cjeloživotnog učenja čiji se program održavanja odvija u svim hrvatskim županijama od 29. rujna do 5. listopada pod sloganom 'Dobro je učiti'. Tjedan su utemeljili Ujedinjeni narodi 1999. godine, a cilj je osvijestiti građane da suvremeni način života traži od njih obrazovanje cijeloga života. Prema podatcima trenutno je u takvo obrazovanje uključeno svega tri posto odraslih osoba.

Voditelj Nacionalne obrazovne kampanje Mario Vučić izrazio je veliko zadovoljstvo što se nakon osam godina obilježavanja kampanje prvi put svečano otvorenje događa van Zagreba. Domaćini su Grad Vukovar, Vukovarsko-srijemska županija i kao regionalni koordinator Pučko otvoreno učilište Vinkovci.

Okupljene su pozdravili zamjenica gradonačelnika Vukovara Marija Budimir i ravnatelj Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih Ivan Šutalo. U Glazbenom dijelu programa nastupili su Pjevački zbor 'Dionizije' Gimnazije M. A. Relkovića iz Vinkovaca te polaznici Glazbenoga odjela OŠ Dragutina Tadijanovića iz Vukovara.