{gallery}2014/09/29/02{/gallery}Zamjenik gradonačelnika Vukovara Marijan Pavliček na gradilištu nogostupa u Bilogorskoj ulici u Vukovaru za javnost govorio o radovima i financiranju gradnje i uređenja komunalne infrastrukture do kraja 2014. godine vrijednih 12,730.000,00 kuna.

-Kao što je poznato, naši politički protivnici ponavljali su u više navrata kako će dolaskom Ivana Penave na mjesto gradonačelnika stati svi radovi na gradnji i uređenju komunalne infrastrukture. To jednostavno nije istina, jer smo u proračunu za 2014. godinu osigurali 12,730.000,00 kuna za određene projekte za tu namjenu. U odabiru projekata nastojali smo obuhvatiti razne dijelove grada. Građani Vukovara sigurno su zamijetili da je u tijeku izvođenje radova na sanaciji nogostupa vrijednih 600.000,00 kuna, a do kraja ove godine za tu namjenu izdvojit ćemo i dodatnih 200.000,00 kuna. Tako je i ovdje u Bilogorskoj ulici, gdje gradska tvrtka „Komunalac" radi sanaciju nogostupa koja će biti završena za dva tjedna, a novi nogostup do kraja godine treba dobiti i Duga ulica na Sajmištu. U tijeku su i natječaji za sanaciju cesta i nogostupa u ulicama Ribarskoj i Josipa Rukavine u središtu grada(2,9 milijuna kuna), te ulici A.B. Šimića na Lušcu (1 milijun kuna) koja već dvije godine čeka na red. Također, u tijeku je raspisivanje natječaja i za sanaciju ulice Široki put (2,3 milijuna kuna), sanaciju prilaza Dunavu u prigradskom naselju Sotin (770.000,00 kuna) kao i izgradnju trga, pristupa i spomenika na Trgu sotinskih žrtava (700.000,00 kuna). Narednih dana raspisat ćemo i natječaj za uređenje pješačkih površina oko solitera Vuka čime će uređenje središta grada Vukovara biti cjelovito – kazao je zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček.

U planu je i uređenje dječjih igrališta i nabava novih igrala na njima. Prema riječima Marijana Pavličeka, obilaskom i uviđajima na terenu utvrđeno je da se 70 posto svih dječjih igrališta nalazi u katastrofalnom stanju. – Nije se pravovremeno saniralo nedostatke i oštećenja i stoga imamo takvo stanje. Započeli smo sanaciju dječjih igrališta na području grada i za to ćemo do kraja ove godine izdvojili 500.000,00 kuna. U visini istog iznosa radimo ugovaranje nabavke igrala za nova dječja igrališta – istaknuo je zamjenik gradonačelnika na današnjoj konferenciji za medije.